• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

19.10.2023

16:04

Sve će se loše završiti, Bajden ne vidi grešku koju pravi! Politikolog Evastafjev: Ovo je sramota

EPA/Shutterstock

Vesti

Sve će se loše završiti, Bajden ne vidi grešku koju pravi! Politikolog Evastafjev: Ovo je sramota

Podeli vest

Američki nosači aviona i marinci neće moći da promene situaciju u zoni palestinsko-izraelskog sukoba, izjavio je politikolog Dmitrij Evstafjev.

Podrška Izraelu, koju Vašington demonstrira u kontekstu pogoršanja bliskoistočnog sukoba, može samo da potkopa autoritet Sjedinjenih Država, smatra politikolog, doktor političkih nauka Dmitrij Evstafjev.

Vašington post je ranije objavio da će se „amfibijska operativna grupa USS Bataan, koja broji više od 4.000 mornara i marinaca, pridružiti rastućoj američkoj floti kod obala Izraela koja će uključivati dva nosača aviona i njihove prateće brodove”.

Zašto su SAD dovele nosače aviona? Da se ​​promovišu? Kome demonstracija podrške? Izraelu? Da li u Americi neko zaista misli da američki marinci, koji ne poznaju baš dobro region a Gazu još manje poznaju, hoće li moći bilo šta bolje da učinee od Izraelaca?

Foto: EPA/EFE/Terje Pedersen

Američki nosač aviona

Ovo je smešno. Ovo nije dobra reklama za Ameriku, ovo je sramota za njih šta se dešava. Doveli su nosače aviona, što ne doprinosi mnogo potencijalu koji Izrael ima, samo da bi se Džo Bajden lično promovisao. Ovo je, po mom mišljenju, sramota“, rekao je Dmitrij Evstafjev.

Prema njegovom mišljenju, izraelska vlada bi želela da izbegne kopnenu operaciju u pojasu Gaze.

- O vojnoj operaciji  u Gazi, to je zastrašujuće. Jer jedno je vikati „sve ćemo poklati - a drugo ući u grad koja se proteže na desetine kilometara, u kojoj živi dva i po miliona ljudi. Moja hipoteza je da  vlada izraelskog premijera želi da bombarduje same Palestince da bi kapitulirali.

Mislim da se to neće desiti. Što više Netanjahu bude pokušavao da bombarduje Gazu do kapitulacije, to će veće  posledice biti a Izrael će biti izolovaniji. Ali i dalje je strašno ulaziti u ovakav razvoj događaja. Zaista, izraelska vlada je u teškoj situaciji“, primetio je Dmitrij Evstafjev.

Za 11 dana oktobra 2023. ubijeno je 300 izraelskih vojnika – ovo je polovina gubitaka koje je pretrpela tokom četiri meseca rata 1982. godine, dodao je politikolog.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Velika ceremonija na Zejtinliku: Spomenik za dedu Đorđa, srpskog junaka! (FOTO/VIDEO)
Live TV

Velika ceremonija na Zejtinliku: Spomenik za dedu Đorđa, srpskog junaka! (FOTO/VIDEO)

Ekipa Informera nalazi se na Zejtinliku gde je otkrivena bista deda Đorđu, čuvaru srpskog groblja. Inicijativu je pokrenuo Informer i livnica "Jeremic".Otkrivanje biste je izazvalo veliko interesovanje u Solunu, gradski predstavnici tog grada su položili vence na njegov grob, a spomenik su svečano otkrili ministar odbrane Bratislav Gašić i ministar za rad, boračka i socijalna pitanja Nemanja Starović.

28.09.2024

11:09

Hronika

"Tu utehe nema": Mirjana je jedina preživela nesreću u Raškoj, njeni jauci kidaju dušu na komade
Hronika

"Tu utehe nema": Mirjana je jedina preživela nesreću u Raškoj, njeni jauci kidaju dušu na komade

Tragedija koja je zadesila porodicu Lazović i njihovu komšinicu Dijanu Kutlačić duboko je potresla zajednicu kod Raške. U prošlu subotu popodne, dok su se pripremali da krenu na sabor povodom praznika Mala Gospojina u manastir Studenica, doživeli su stravičnu saobraćajnu nesreću. Jedina preživela je Mirjana Lazović Bugarić, majka troje poginule dece i supruga Danijela.

28.09.2024

16:10

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija