• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

21.10.2023

09:41

Ovo im nije Ukrajina! Vašington mora da razmisli: Stručnjak upozorava, SAD ovo ne smeju da urade Izraelu!

Shutterstock/EPA

Vesti

Ovo im nije Ukrajina! Vašington mora da razmisli: Stručnjak upozorava, SAD ovo ne smeju da urade Izraelu!

Podeli vest

Vašington bi trebalo da razmisli o preuzimanju vođstva u prekidu vatre u izraelsko-palestinskom sukobu, i da izbegne grešku koju je napravio u Ukrajini, rekao je bivši viši savetnik Pentagona pukovnik Daglas Mekgregor u članku za „American Conservative“.

Kako primećuje Mekgregor, ukoliko se sukob na Bliskom istoku proširi, Vašington je spreman da se u njega uključi, ali uključivanje američkih pomorskih snaga neće dovesti do njegovog kraja.

- Iako je to neprijatno za vladajuću političku klasu u Vašingtonu, administracija Džoa Bajdena, bi trebalo da razmotri preuzimanje inicijative da podrži prekid vatre, čak i ako to znači rad sa Turcima, Egipćanima i Rusima, kako bi se obezbedila isporuka humanitarne pomoći - piše Mekgregor.

Prema njegovim rečima, u Ukrajini je Vašington potcenio odlučnost i vojnu moć Ruske Federacije.

- Vašington ne bi trebalo da ponovi ovu grešku potcenjujući potencijal regionalnog saveza muslimanskih zemalja, koji bi mogao da ugrozi postojanje Izraela - naglasio je ekspert.

Si-En-En je ranije javio, da SAD šalju tim za brzo reagovanje od 2.000 marinaca na obale Izraela. Pored toga, američki nosač aviona „Džerald Ford“, sa udarnom grupom stigao je u istočni Mediteran. Šef Pentagona, Lojd Ostin, najavio je slanje i udarne grupe sa nosačem aviona „Ajzenhauer“.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija