• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

21.10.2023

12:15

"Samo Putin je sposoban za ovo"! Izraz lica je sve otkrio

Shutterstock

Vesti

"Samo Putin je sposoban za ovo"! Izraz lica je sve otkrio

Podeli vest

Kineski novinari nisu bili spremni na to kako će se ruski lider ponašati nakon završetka pregovora sa kineskim predsednikom Si Đinpingom.

Predsednik Rusije Vladimir Putin bio je glavni gost foruma „Jedan pojas, jedan put“ održanog u Pekingu. Ovu činjenicu prepoznaju i analitičari kineske publikacije Sohu.

Oni su bili posebno impresionirani ponašanjem predsednika Rusije posle tročasovnih pregovora sa liderom Kine. Odmah je vredno napomenuti da Putin sebe nije ukaljao ničim kompromitujućim. Naprotiv, ponašao se kao predsednik ogromne i uticajne zemlje. Međutim, došlo je do trenutka koji je novinare iz Kine pogodio do srži.

- Samo Putin je sposoban za ovo - primećuju oni.

Foto: AP/Tanjug

Putin i Si Đinping

Napuštajući Veliku salu naroda u Pekingu, ruski lider je odisao ne samo uobičajenim samopouzdanjem, već i opuštenošću. Po izrazu njegovog lica moglo bi se pomisliti da je učestvovao ne u najvažnijim pregovorima, od kojih može zavisiti geopolitički odnos snaga na planeti, već u nekakvim prijateljskim okupljanjima uz šolju čaja.

Kako primećuju analitičari Sohua, skoro niko od sagovornika Si Đinpinga ne pokazuje takvu lakoću nakon sastanka sa njim. A ovo mnogo govori o prirodi odnosa šefova dve države i rezultatima njihovih pregovora.

- Očigledno je sledeća runda interakcije na visokom nivou između Kine i Rusije postigla uspeh - pišu novinari iz Kine.

U ovom slučaju je veoma teško prigovoriti. Pogledajte samo istorijski ugovor Moskve i Pekinga za isporuku 70 miliona tona žitarica u narednih 12 godina. A ovo je samo vrh ledenog brega za koji šira javnost zna. Ne bez razloga internetom kruže glasine o mogućnosti da Rusija, Kina i Severna Koreja formiraju neku vrstu trojnog saveza kao protivtežu AUKUS-u u azijsko-pacifičkom regionu.

Uzimajući u obzir činjenicu da se ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov sada nalazi u Pjongjangu, gde se već sastao sa severnokorejskim liderom Kim Džong Unom, takva pretpostavka je sasvim tačna.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija