• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

26.10.2023

09:47

Madrid nikad oštriji protiv Tel Aviva: Španska ministarka bljuje vatru na Netanijahua, pa pomenula i sankcije protiv Izraela!

Tanjug/EPA

Vesti

Madrid nikad oštriji protiv Tel Aviva: Španska ministarka bljuje vatru na Netanijahua, pa pomenula i sankcije protiv Izraela!

Podeli vest

Belara je pozvala je na "promenu narativa" o sukobu na Bliskom istoku i osudila "volju" Izraela da uništi palestinski narod, što je dodatno pojačalo napetosti između Madrida i Tel Aviva.

Ministarka za socijalna prava u Španiji Ione Belara tražila je od države hitno uvođenje sankcija za Izrael posle svakodnevnog bombardovanja Gaze i stradanja nevine dece.

Belara je pozvala da se izraelski premijer Benjamin Netanjahu "izvede pred Međunarodni sud pravde za ratne zločine" zbog predvodništva masakra nad Palestincima.

Belara je rekla da je Netanjahu "potpuno van kontrole" i pozvala međunarodnu zajednicu "prestane da igra kako on kaže i zaustavi ga".

- Ponavljam: ekonomske sankcije i embargo na oružje - dodala je.

U jednoj od svojih objava na društvenim mrežama, Belara je rekla da vlasti u Tel Avivu "primenjuju vrlo nasilnu politiku okupacije i aparthejda u Palestini već nekoliko decenija", dodajući da su podaci "zastrašujući" sa više od 5.000 Palestinaca koji su ubijeni.

Pozvala je na "promenu narativa" o sukobu na Bliskom istoku i osudila "volju" Izraela da uništi palestinski narod, što je dodatno pojačalo napetosti između Madrida i Tel Aviva.

Izraelska ambasada u Madridu kritikovala je Belaru zajedno s ministarkom rada Jolandom Diaz i ministrom potrošača Albertom Garzonom iz stranke Izquierda Unida zbog davanja "apsolutno nemoralnih" izjava opisujući događaje koji se odvijaju u Gazi kao genocid.

- U ovom trenutku moramo jasno da kažemo da je Izrael okupator - rekala je Belara u utorak u intervjuu koji je emitovao Katalunja Radio.

- Moramo podići glas da jednom zauvek zaustavimo ovaj genocid - dodala je.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija