• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/RT Balkan

26.10.2023

15:14

Oči Amerike i saveznika uprte u Minsk, Lukašenko i Lavrov poslali svetu nikad snažniju poruku: ''Spremi smo...!''

Tanjug/AP/Reuters

Vesti

Oči Amerike i saveznika uprte u Minsk, Lukašenko i Lavrov poslali svetu nikad snažniju poruku: ''Spremi smo...!''

Podeli vest

Današnji sastanak Lavrova i Lukašenka održan je nakon konferencije "Evroazijska bezbednost: realnost i perspektive u svetu koji se menja". U njoj su učestvovali kako ruski, tako i mađarski ministar spoljnih poslova.

- Belorusija je pouzdan partner Rusije i u to nema sumnje - rekao je predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko na sastanku sa ministrom spoljnih poslova Rusije Sergejem Lavrovom u Minsku.

- I Rusija i Belorusija danas čine mnogo da Evropa i ceo svet ne bi skliznuli ka najopasnijoj liniji. Treba da znate da će i dalje biti tako. Mi smo pouzdani saveznici Ruske Federacije. Možete biti sigurni i u ovo. I tu nema nikakve igre, jer razumemo da je mnogo toga na kocki. Pre svega, opstanak naših država i naših naroda - rekao je Lukašenko.

- Mi radimo kao jedna celina i budite sigurni da će Belorusija biti privržena upravo tom principu - podvukao je on, te dodao da će sutra ponovo razgovarati telefonom sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom.

Takođe, poručio je i da je njegova zemlja spremna na bilo kakav razvoj događaja pred održavanje sledećih parlamentarnih izbora u februaru.

- A predsednički izbori će se održati godinu dana nakon parlamentarnih. Čeka nas težak period. I zapadnjaci se spremaju za to. Mi to vidimo. Spremni smo za bilo kakav scenario - prokomentarisao je.

Lavrov je sa svoje strane istakao da se Evropska unija, pod pritiskom Vašingtona, odlučuje za korake koji dovode do gubitaka. 

Današnji sastanak Lavrova i Lukašenka održan je nakon konferencije "Evroazijska bezbednost: realnost i perspektive u svetu koji se menja". U njoj su učestvovali kako ruski, tako i mađarski ministar spoljnih poslova.

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?
Live TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?

Završena je prva debata između Bajdena i Trampa koji je pokazao sve Bajdenove negativne strane. Tramp je evidentno bio dominantan i odneo pobedu! Da li će Bajdenovi glasači promeniti mišljenje nakon prvog duela dva predsednička kandidata i koliko su realne šanse za Trampovu pobedu u specijalnoj emisiji govorili su Dejan Miletić, direktor Centra za proučavanje globaliacije i Ilija Kajtez, pukovnik u penziji. Tokom emisije uključivao se veliki broj drugih gostiju, kao i gledaoci Informer TV koji su rekli svoje mišljenje o ovoj temi.

28.06.2024

18:41

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija