• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

27.10.2023

14:21

Šta će Hamas u Moskvi?! Rusija momentalno odgovorila Izraelu!

Tanjug/ap

Vesti

Šta će Hamas u Moskvi?! Rusija momentalno odgovorila Izraelu!

Podeli vest

Rusija smatra da je neophodno nastaviti kontakte sa svim stranama u palestinsko-izraelskom sukobu, uključujući dijalog sa Izraelom, izjavio je danas portparol Kremlja Dmitrij Peskov.


Peskov je istakao da je neophodno nastaviti kontakte sa svim stranama i nastaviti dijalog sa Izraelom, odgovarajući na pitanje novinara povodom kritika koje su došle iz Izraela na račun Rusije povodom posete visokih članova Hamasa Moskvi, preneo je TASS.

Rusko ministarstvo spoljnih poslova saopštilo je prethodno da je visoki politički lider palestinske militantne grupe Hamas Abu Marzuk boravio u Moskvi. 

Kako je saopšteno iz ministarstva, sa Marzukom su održani razgovori radi postizanja dogovora o hitnom oslobađanju stranih talaca koje drži Hamas u Pojasu Gaze, kao i o obezbeđivanju evakuacije ruskih i drugih stranih državljana sa teritorije palestinske enklave.

Ministarstvo spoljnih poslova Izraela kritikovalo je u četvrtak Rusiju što je ugostila lidere palestinske militantne grupe Hamas i pozvalo Moskvu da ih odmah protera.

"Hamas je teroristička organizacija gora od ISIS-a", napisao je na platformi X (Tviter) portparol ministarstva Lior Hajat. 

Hajat je istakao da zbog toga Izrael posetu visokih zvaničnika Hamasa Moskvi vidi kao podršku terorizmu i legitimizaciju zločina te militantne grupe, preneo je "Tajms ov Izrael".

Hajat je naveo da su ruke visokih zvaničnika Hamasa umrljane krvlju više od 1.400 Izraelaca, kao i da su odgovorni za otmicu više od 220 Izraelaca, uključujući bebe, decu, žene i starce.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

(VIDEO) Srbija će ostati razjedinjena dokle god ne definiše šta je njen nacionalni interes! Vučićeva politika vratila je nacionalno dostojanstvo i zato izaziva jake otpore!
Live TV

(VIDEO) Srbija će ostati razjedinjena dokle god ne definiše šta je njen nacionalni interes! Vučićeva politika vratila je nacionalno dostojanstvo i zato izaziva jake otpore!

Despot Stefan Lazarević govorio je da će ljubav sve pobediti. U emisiji "Info veče" govorilo se o nečemu sasvim suprotnom, o mržnji. Mi u našoj zemlji mnogo gradimo, ali smo zanemarili najvažniji hram, a to je čovek. Mržnjom su se bavili umni ljudi kao što su Niče i Dučić, kao i sveti otac Justin Popović koji je rekao da je mržnja smrt duše. Na ovu temu govorili su ministar unutrašnje i spoljne politike Tomislav Momirović i prof. dr Dragoslav Slojević sa Fakulteta organizacionih nauka.

30.06.2024

22:24

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija