• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Sputnjik

27.10.2023

11:05

Šok preokret! NYT: Netanijahu odbio da potpiše plan kopnene ofanzive!

Shutterstock/EPA

Vesti

Šok preokret! NYT: Netanijahu odbio da potpiše plan kopnene ofanzive!

Podeli vest

Izraelski premijer Benjamin Netanijahu odbio je da potpiše planove za kopnenu operaciju u Pojasu Gaze koju je pripremio vojni vrh, plašeći se odgovornosti ako ona ne uspe, tvrdi Njujork tajms, pozivajući se na izvore.


Političko i vojno rukovodstvo do danas nije rešilo kako, kada i da li je uopšte potrebno izvoditi kopnenu operaciju u Pojasu Gaze, navodi američki medij.

Izraelska vojska, razmeštena na granici sa Pojasom Gaze, spremna je za nastupanje, ali politički i vojni lideri ne mogu da usaglase rešenje, piše Njujork tajms i dodaje da se operacija odlaže kako bi bilo više vremena za pregovore o oslobađanju talaca koje Hamas drži u Pojasu Gaze.

"Vojno rukovodstvo je završilo planove, ali je Netanijahu odbio da ih potpiše, čime je razljutio visoke oficire", tvrde izvori američkog lista.

Netanijahuovo odbijanje delimično je povezano sa njegovom željom da dobije jednoglasno odobrenje članova vojnog kabineta, objašnjava „Njujork tajms“.

"Analitičari veruju da se Netanijahu plaši da jednostrano odobri akciju, jer se, zbog pada poverenja javnosti u njegovo vođenje vlade,plaši da će biti okrivljen ako operacija ne uspe", naglašava list.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija