• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Lenta

05.11.2023

21:23

Petnaestogodišnji sin Ramzana Kadirova postavljen za šefa službe bezbednosti Čečenije!

Telegram

Vesti

Petnaestogodišnji sin Ramzana Kadirova postavljen za šefa službe bezbednosti Čečenije!

Podeli vest

Adam Kadirov, sin šefa Čečenije Ramzana Kadirova, postavljen je za šefa službe bezbednosi ove ruske republike.

Šef čečenskog ministarstva zdravlja Adam Alhanov potvrdio je vest i čestitao Kadirovu juinioru.

- Iskreno čestitam svom dragom bratu Adamu Kadirovu, na imenovanju na odgovornu poziciju šefa odeljenja bezbednosti šefa Čečenske Republike - napisao je Alhanov, koji je dodao i da uprkos još mladim godinama, Adam ima bogato i praktično iskustvo za ovu funkciju.

Činjenicu da je Adam Kadirov dobio "važnu funkciju" nešto ranije saopštio je čečenski ministar za nacionalnu politiku, spoljne odnose, štampu i informisanje Ahmed Dudajev . 

Dudajev ističe da je Adam pokazao hrabrost, patriotizam i da je on osoba koja je spremna da se zauzme za veru. On je takođe naveo da je Kadirov sin nekoliko puta posetio zonu specijalne vojne operacije (SVO) u Ukrajini.

Podsetimo, Adam Kadirov je pre mesec dana proglašen za heroja Čečenije jer je pretukao Nikitu Žuravela, koji je uhapšen zbog  paljenja Kurana. I Ramzan Kadirov se pohvalio "sinovim uradkom" pa je krajem septembra objavio snimak na kojem njegov sin tuče Nikitu Žuravela

Ruska javnost je bila ogorčena onim što se dogodilo, a komesarka za ljudska prava Tatjana Moskalkova apelovala je na čečenskog ombudsmana Mansura Soltajeva da proveri situaciju i obrati pažnju na lekarske nalaze premlaćenog Žuravela, kao i da sasluša svedoke. Članica Saveta za ljudska prava Marina Ahmedova izjavila je da Adam nije imao pravo da krši zakon i tuče uhapšenu osobu.

Međutim, nedelju dana kasnije, zamenik Državne dume Adam Delimhanov objavio je da je Adam Kadirov postao Heroj Republike. Prema rečima parlamentaraca, sin šefa Čečenije "je svetao primer izuzetno kompetentnog i obrazovanog mladića".

Takođe je primetio da je Adam od malih nogu pokazao liderske kvalitete.

Lider Čečenije Ramzan Kadirov je oktobru 2022. poslao Adama sa dva brata u zonu SVO u Ukrajini. Kadirov je primetio da je vojna obuka njegovih sinova počela od ranog detinjstva - naučili su kako da rukuju oružjem i teoretskim osnovama vojnih poslova.

Kadirov stariji se pohvalio kako su Adam i njegova braća posetili liniju fronta "probili se blizu neprijateljskih položaja i pružili vatreno pokriće za borce koji su napredovali". Štaviše, Ramzan Kadirov je napisao i da su njegovi sinovi iskoristili priliku i  pozvali "đavole koji govore čečenski na drugoj strani" da im izađu na crtu i u borbi dokažu svoju privrženost "evropskim vrednostima". Dodao da su mladići ostali na svojim položajima dok nisu odbili još jedan kontranapad Ukrajinaca.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija