• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

07.11.2023

16:05

"Ubiće Zelenskog!" Rusi hitno upozorili lidera Ukrajine! Izrešetaće ga, okom neće trepnuti, a krivac će biti...

Reuters

Vesti

"Ubiće Zelenskog!" Rusi hitno upozorili lidera Ukrajine! Izrešetaće ga, okom neće trepnuti, a krivac će biti...

Podeli vest

Nema ustavnih osnova da se u Ukrajini ne održe predsednički izbori. Formalno, zemlja ne živi u vojnom režimu i mora da izabere predsednika u proleće 2024. godine. Druga stvar je da će to pojačati međusobnu borbu u vrhu kijevskog režima. Zelenski se plaši da će biti ubijen pod uverljivim izgovorom kako Zapad za to okrivio Rusiju, rekao je politički bloger i publicista Jurij Podoljaka u emisiji Krim 24, javlja dopisnik PolitNavigatora.

- Svako od njih u vrhu kijevskog režima ima zajednički interes – da pobedi Rusiju, što ne može da ostvari. Međutim, postoji i lični interes. Oni razumeju da u ovoj igri Amerikanci, a to su pokazali više puta, „odbacuju“ karte koje su odigrali, i, shodno tome, nije ih briga šta se dešava sa istim Zelenskim, Danilovim i svim ovim ološem. Ako im je to isplativo, pucaće na njih. Znamo da lično obezbeđenje Zelenskog govori engleski. Shodno tome, ako bude data komanda da se ubije Zelenski i to prođe kao ubistvo od strane tamošnjih Rusa, oni će to učiniti a da okom ne trepnu. I Zelenski to takođe dobro razume - rekao je Podoljaka.

On smatra da Zelenski, shvatajući da se zajedno sa Ukrajinom može nestati, na sve načine pokušava da se pobrine da do toga ne dođe.

- Kome je potrebna ova banda nacista koji su tokom svoje političke karijere, posebno poslednjih godina, huškali narod na borbu do kraja? Ovo je potrošan materijal i Zapad ga uvek odbaci. Ali oni pokušavaju da nekako prežive u ovoj situaciji, shvatajući da su u ćorsokaku - naglasio je bloger.

Kako on navodi, prema ustavu i zakonu Ukrajine o predsedničkim izborima, sledeći izbori bi trebalo da se održe 31. marta 2024. godine. 

- Formalno, u Ukrajini nije objavljen rat, formalno su u stanju mira. Shodno tome, prema Ustavu, izbori moraju biti održani. Možete da objašnjavate koliko god želite da to nije tako, ali onda objavite rat Rusiji, a ako objavite rat Rusiji, to će biti malo drugačija i mnogi procesi će se odvijati po drugačijem scenariju. A ovo je takođe neisplativo - kaže Podoljaka.

Podoljaka je izneo mišljenje da je Zapadu zgodnije da vrh rukovodstva smeni na izborima.

- Zašto ne ubiju Zelenskog baš sada? U Ukrajini je uvek bilo mnogo hetmana, a kada glavni bude pobeđen, počeće podela vlasti, to će oslabiti Oružane snage Ukrajine i dati nam više šansi da dobijemo rat. Opet, ovo je element pritiska na Zelenskog, za koga se može očekivati da neće ostati na čelu. A nova vlast će ga onda optužiti za sve grehe, sklopiti, grubo rečeno, mir sa Rusima i onda će on odgovarati za sve - naglasio je Podoljaka.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Rusi otkrili prevaru veka u Ukrajini, hoće da preveslaju Putina! Nešto opasno se krije iza sukoba Zelenskog sa Zalužnim i Arestovičem!
JASNO KAO DAN

Rusi otkrili prevaru veka u Ukrajini, hoće da preveslaju Putina! Nešto opasno se krije iza sukoba Zelenskog sa Zalužnim i Arestovičem!

Ukrajinska publiku postepeno pripremaju za ideju o potrebi zamrzavanja sukoba sa Rusijom kako bi udahnula i prenaoružala vojsku. Istovremeno, Kijev će i dalje moliti zapadnu pomoć u opremi i municiji, pošto ono što je već prebačeno nije dovoljno za poraz ruske vojske, izjavio je ruski kolumnista Jurij Podoljaka u emisiji Krim 24.

07.11.2023

15:22

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

"U Srbiji 2,26 miliona stambenih zgrada": Evo gde se nalaze najstarije
Društvo

"U Srbiji 2,26 miliona stambenih zgrada": Evo gde se nalaze najstarije

U Srbiji, prema rezultatima poslednjeg popisa obavljenog 2022. godine, postoji 2.261.051 stambena zgrada, navodi se u danas objavljenoj publikaciji "Stambene zgrade", u kojoj Republički zavod za statistiku (RZS) prvi put objavljuje podatke o teritorijalnom rasporedu i osnovnim karakteristikama stambenih zgrada.

09.05.2024

14:25

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija