• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Tanjug

11.11.2023

13:26

Vodio je NATO, sada ima šok predlog za Ukrajinu! Ako se ovo dogodi Rusija ima jednu opciju - biće pakao kakav svet nije video!

EPA

Vesti

Vodio je NATO, sada ima šok predlog za Ukrajinu! Ako se ovo dogodi Rusija ima jednu opciju - biće pakao kakav svet nije video!

Podeli vest

Bivši generalni sekretar NATO-a Anders Fog Rasmusen izneo je predlog da se Ukrajina pridruži toj vojnoj alijansi bez teritorija koje je okupirala Rusija, jer bi, kako je rekao, delimično članstvo Ukrajine poslalo poruku Rusiji da ne može da spreči ulazak Ukrajine u NATO.

Rasmusen, danski političar koji je bio generalni sekretar NATO-a u periodu od 2009. do 2014. godine, insistirao je da plan za delimično članstvo Ukrajine ne bi simbolizovao zamrzavanje sukoba, već bi umesto toga bio izraz odlučnosti da Rusija ne može da spreči da se Ukrajina pridruži zapadnom vojnom savezu, prenosi londonski "Gardijan".

Rasmusen je rekao da se pitanje članstva Ukrajine u NATO ne može ponovo odlagati za sledeće godine.

- Došlo je vreme da se učini sledeći korak i uputi poziv Ukrajini da se pridruži NATO-u. Potrebna nam je nova evropska bezbednosna arhitektura u kojoj je Ukrajina u srcu NATO-a. Isključivanjem teritorije koju drži Rusija iz NATO-a, smanjila bi se opasnost od sukoba između Rusije i NATO-a - ukazao je Rasmusen.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Udario devojčicu trotinetom na pešačkom prelazu u Batajnici! Tinejdžerka zadobila teške povrede opasne po život!
Hronika

Udario devojčicu trotinetom na pešačkom prelazu u Batajnici! Tinejdžerka zadobila teške povrede opasne po život!

Ovlašćena službena lica Ministarstva unutrašnjih poslova Direkcije policije Policijske uprave za grad Beograd Uprave saobraćajne policije SPI za uviđaje saobraćajnih nezgoda, su po nalogu Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu, 27. aprila ove godine odredila zadržavanje u trajanju od 48 sati Č.L. (21) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja.

28.04.2024

13:31

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija