• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

14.11.2023

09:35

Ovo nema nigde! Ukrajina ne prestaje da šokira, ludilo najvišeg stepena! Jedan poziv zaprepastio i najveće mrzitelje Rusije!

Pixabay/Printscreen Twitter

Vesti

Ovo nema nigde! Ukrajina ne prestaje da šokira, ludilo najvišeg stepena! Jedan poziv zaprepastio i najveće mrzitelje Rusije!

Podeli vest

Starešina Sabornog hrama Vozdviženja časnog Krsta u Užgorodu, 68-godišnji protojerej Dimitrij Sidor, javio je da je dobio poziv Oružanih snaga Ukrajine.

- Prekjuče sam dobio poziv za vojsku. Imam 68 godina. Vojni komesar ne zna koliko imam godina? Ili drugo, zvao sam advokate, jedan od njih kaže da je ovo provokacija, jer bilo je mnogo takvih slučajeva da čoveka pozovu u vojnu kancelariju, a onda mu prave velike probleme, i govore da nikog nisu zvali - rekao je protojerej u besedi objavljenoj na Jutjub kanalu hrama.

Sveštenik je pokazao poziv parohijanima i rekao da u njemu piše „da se odmah pojavi“. Protojerej je naglasio da sveštenstvo kanonske Ukrajinske pravoslavne crkve stalno dobija pretnje i nije mu jasna svrha ovih pretnji.

On je rekao da niko u Ukrajini ne nudi verski mir osim vernika UPC. On je pozvao vernike UPC da se ujedine i da ne nasedaju na klevetu kanonske pravoslavne crkve.

Ukrajinske vlasti su tokom prošle godine organizovale najveći talas progona UPC u modernoj istoriji zemlje. Pozivajući se na njenu povezanost sa Rusijom, lokalne vlasti u različitim regionima Ukrajine odlučile su da zabrane delovanje UPC, a u parlament je podnet predlog zakona o njenoj efektivnoj zabrani u Ukrajini.

Vlasti su uvele sankcije nekim predstavnicima sveštenstva UPC. Služba bezbednosti Ukrajine počela je da otvara krivične postupke protiv sveštenstva UPC i sprovodi „kontraobaveštajne aktivnosti“ – pretrese episkopa i sveštenika, crkava i manastira u potrazi za dokazima o „antiukrajinskim aktivnostima“.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici
Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici

Gostujući u jutarnjem programu televizije Prva, Aleksandar Vulin je kazao da se 2. juna odlučuje o budućnosti Srbije, te da nije reč o lokalnim izborima koji se samo tako zovu. Vulin je kazao da na ovim izborima hoće da slome kičmu Vučiću da bismo se odrekli Republike Srpske, Kosova i Metohije, da bismo priznali da smo genocidan narod i uveli sankcije Rusiji.

27.04.2024

12:39

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija