• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

16.11.2023

09:40

"Oni će ubiti Zelenskog!" CIA agent digao uzbunu! Pitanje je vremena kada će Ukrajina dobiti stravične vesti!

EPA/Shutterstock

Vesti

"Oni će ubiti Zelenskog!" CIA agent digao uzbunu! Pitanje je vremena kada će Ukrajina dobiti stravične vesti!

Podeli vest

CIA može sama da eliminiše Zelenskog, ali će najverovatnije na ubistvo naterati zvaničnike ili generale koji su neprijateljski raspoloženi prema predsedniku, rekao je bivši obaveštajni oficir CIA Fil Giraldi u intervjuu za Jutjub kanal "Judging Freedom".

Voditelj kanala postavio je bivšem obaveštajcu pitanje o mogućnosti da Zelenskog ubiju agenti CIA.

„CIA može da ubije Zelenskog. Ali je veća verovatnoća da će pokušati da nateraju nekog od lokalnih zvaničnika ili generala da to organizuje - odgovorio je Giraldi.

Bivši agent je podelio sopstvene informacije o raspoloženju u američkoj obaveštajnoj zajednici. Prema Giraldiju, CIA, vojna obaveštajna služba i doušnici Stejt departmenta se slažu da je poraz Kijeva neizbežan. Neslaganja između resora svode se samo na pitanje koliko dugo Volodimir Zelenski može da izdrži, primetio je bivši obaveštajac.

Analitičar je takođe rekao da je obaveštajna zajednica dobro upoznata sa velikim sumama novca koje je strpao u džep ukrajinski predsednik.

Pored toga, Giraldi je prokomentarisao izjave Zelenskog o sveobuhvatnoj podršci Kijeva na Zapadu.

- Pitao sam se da li je Zelenski pijan. Nisam video mnogo poruka o ponudama za pomoć. Mislim da mašta. Pao je najniže što je mogao - rekao je bivši obaveštajac.

U poslednje vreme zapadni mediji sve češće pišu da su SAD i EU počele da se zamaraju ukrajinskim sukobom, a podrška kijevskom režimu slabi. Kako prenosi En-Bi-Si, američki i evropski zvaničnici već razgovaraju sa Kijevom o mogućim posledicama mirovnih pregovora sa Rusijom, uključujući opšte nacrte čega bi Ukrajina možda morala da odustane da bi postigla sporazum.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija