• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

16.11.2023

12:27

Opasno! Velika sila počela pripreme za rat sa Rusijom! Vodiće se širom Evrope, niko neće biti pošteđen!

EPA

Vesti

Opasno! Velika sila počela pripreme za rat sa Rusijom! Vodiće se širom Evrope, niko neće biti pošteđen!

Podeli vest

Nemački ministar odbrane, Boris Pistorijus, izrazio je potrebu za ozbiljnim pripremama u svetlu potencijalnog velikog rata u Evropi.

U svojoj izjavi, ministar Pistorijus naglašava važnost da vojska i društvo budu u potpunosti spremni za moguće izazove koje nosi ratno stanje.

Ovaj poziv dolazi u kontekstu rastućih geopolitičkih napetosti i nestabilnosti na evropskom kontinentu. 

Prema ministru, važno je da se svi aspekti društva, uključujući i vojne strukture, pripreme za sve scenarije kako bi se osigurala bezbednost i stabilnost. 

Ova izjava nije samo upozorenje na potencijalne rizike, već i poziv na akciju za jačanje odbrambenih kapaciteta i civilne pripremljenosti za sve izazove koji mogu nastati u budućnosti.

Podsetimo, nemački kancelar Olaf Šolc nedavno je izjavio da ruska invazija na Ukrajinu primorava Nemačku da svoju vojsku pretvori u moćnu i dobro finansiranu borbenu snagu usmerenu na odbranu zemlje i NATO saveznika.

"Ruska Federacija će ostati najveća pretnja miru i bezbednosti u evroatlantskom području", ocenjuje se u doktrini, uz napomenu da Kina "sve agresivnije polaže prava na regionalnu nadmoć".

Kancelar je to poručio na političko-vojnoj konferenciji na kojoj su predstavljene promene u strateškom razmišljanju Berlina, formulisane na 34 stranice vojno-strateške doktrine. 

U dokumentu se navodi da se rat "vratio u Evropu", te da "Nemačka i njeni saveznici ponovo moraju da se suoče sa vojnom pretnjom".

To je prva nova doktrina Bundesvera od 2011. godine - vremena kada je Dmitrij Medvedev bio predsednik Rusije.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Kina visoko ceni rezultate koje Srbija ostvaruje! Zajednička izjava Vučića i Sija pravi pokazatelj čeličnog prijateljstva
Politika

Kina visoko ceni rezultate koje Srbija ostvaruje! Zajednička izjava Vučića i Sija pravi pokazatelj čeličnog prijateljstva

Predsednici Srbije i Kine Aleksandar Vučić i Si Đinping, potpisali su danas Zajedničku izjavu Republike Srbije i Narodne Republike Kine o produbljivanju i podizanju sveobuhvatnog strateškog partnerstva i izgradnji zajednice Srbije i Kine sa zajedničkom budućnošću u novoj eri, saopštila je Služba za saradnju sa medijima predsednika Republike.

08.05.2024

20:56

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija