• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

17.11.2023

23:05

Zelenski se plaši "Majdana 3"! Novi problem za Kijev!

Shutterstock, Pngwing

Vesti

Zelenski se plaši "Majdana 3"! Novi problem za Kijev!

Podeli vest

Rat u Ukrajini, 632. dan

Zelenski najavljuje konferenciju vojne industrije SAD i Ukrajine

Ukrajina će u decembru održati konferenciju ukrajinske i američke vojne industrije, na kojoj će učestvovati zvaničnici i "svi drugi koji organizuju odbrambeno snabdevanje" Kijeva.

-Ovo će biti značajan događaj koji će se nadovezati na naš Forum odbrambene industrije iz septembra. Forum u Vašingtonu, kao i naš rad na proizvodnji odbrambenih sredstava u Ukrajini i SAD, doprineće uspehu konferencije, napisao je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na svom nalogu na mreži X.

Ukrajinski energetičari traže PVO siteme

Najveća ukrajinska energetska kompanija DTEK spremna je za još jednu zimu i ruske napade, ali njenim elektranama je potrebno više sistema protivraketne odbrane da bi bezbedno funkcionisale, rekao je danas izvršni direktor DTEK-a Maksim Timčenko.

Novi problemi za Kijev

Savetnik šefa kabineta ukrajinskog predsednika Mihail Podoljak požalio se na rokove isporuka oružja Ukrajini: umesto neophodnih 7-10 dana na logistiku otpada 90-120 dana.

Medvedev: Zelenski je priznao da su prva dva Majdana bila državni udar

Zamenik predsednika Saveta bezbednosti Rusije Dmitrij Medvedev izjavio je danas da sam naziv „Majdan-3“, za koji je ukrajinski lider Volodimir Zelenski optužio Rusiju da ga priprema, znači priznanje Kijeva da su prva dva Majdana bila državni udar. 

- Šef Banderostana je rekao da Rusija priprema operaciju Majdan-3 u Kijevu da ga ukloni. Prokletstvo... Pomešao je sve karte. Ono što je vredno pažnje jeste da sam naziv lukavog plana Moskovljana 'Majdan-3' znači priznanje Kijeva da su prva dva Majdana bili ništa drugo do državni udar - napisao je Medvedev na društvenoj mreži VKontakte, prenosi RIA Novosti.

Ranije je Blumberg objavio da Zelenski strahuje da se u Ukrajini sprema novi „Majdan“. 

On je optužio Rusiju da pokušava da „poseje haos“ i organizuje kampanju dezinformacija „Majdan 3“, kako bi ga uklonila sa funkcije. 

 
Olongren: HOL izdvojila dodatne dve milijarde evra vojne pomoći UKR za 2024.
 

Holandska vlada je izdvojila dodatne dve milijarde evra vojne pomoći Ukrajini za 2024. godinu, što je ministarka odbrane Kajsa

Olongren danas ocenila kao znak nepokolebljive podrške ratu Kijeva protiv Rusije.

To je deo šireg paketa koji će Holandija obezbediti Ukrajini sledeće godine, a koji uključuje početnih 102 miliona evra za rekonstrukciju i humanitarnu pomoć koja će biti povećana tokom godine ako bude potrebno, preneo je Rojters.

Ovim paketom pomoći ukupan iznos holandske podrške Ukrajini od početka sukoba sa Rusijom dostigao je oko 7,5 milijardi evra, rekla je Olongren.

 Uništeno pet desantnih čamaca ukrajinskih snaga

Jedinice ruske grupe „Dnjepar“ na hersonskom pravcu uništile su pet desantnih čamaca Oružanih snaga Ukrajine zajedno sa 27 vojnika prilikom pokušaja da pređu reku Dnjepar, saopštio je obavešten izvor.
Pored toga, u području Krinka u Hersonskoj oblasti likvidirana su 32 ukrajinska vojnika, dok je kod sela Tokarevka na desnoj obali Dnjepra uništen ukrajinski minobacač kalibra 120 milimetara, zajedno sa posadom.

 

Osujećen napad na Krim

Rusko Ministarstvo odbrane navodi da su dve protivbrodske rakete Neptun oborene kod obale Krima.

 

Haos u Kijevu, prevrat na pomolu! Zelenski se sprema na dramatičan potez?!

 

Eksplozija u Crnom moru!

Lokalni mediji u Odesi javljaju o eksploziji u Crnom moru, koja je vidljiva sa obale.

 

 

Nož u leđa! Kakva podvala Zelenskom! CIA mu spremila pakleni scenario, spasa neće biti!

 

U Hersonu bez struje

Nakon granatiranja Hersona, mnogi stanovnici grada nemaju struju, takođe u gradu ili nema interneta ili je signal veoma slab.

 




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Hitlerovom taktikom na Rusiju?! U Ukrajini izneli šokantan predlog! Putinove reči sa početka rata iz dana u dan postaju sve jasnije!
PAMETNOM DOSTA

Hitlerovom taktikom na Rusiju?! U Ukrajini izneli šokantan predlog! Putinove reči sa početka rata iz dana u dan postaju sve jasnije!

U konfrontaciji sa Rusijom Ukrajina će morati da se osloni na sopstvene snage, pošto zapadni vojno-industrijski kompleks ne može da se nosi sa ruskim. U uslovima ekonomske i vojne nadmoći Rusije, Ukrajina mora da sledi primer Trećeg rajha i da sakrije industriju duboko u podzemlje, rekao je politikolog Andrej Zolotarev na Jutjub kanalu "Politeka".

17.11.2023

07:00

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Bitka za Srbiju se nastavlja! Predsednik Vučić danas u Briselu sa zvaničnicima EU i na novoj rundi dijaloga
Politika

Bitka za Srbiju se nastavlja! Predsednik Vučić danas u Briselu sa zvaničnicima EU i na novoj rundi dijaloga

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić boravi u jednodnevnoj radnoj poseti Briselu, tokom koje će se odvojeno sastati sa predsednikom Evropskog saveta Šarlom Mišelom, evropskim komesarom za susedsku politiku i proširenje Oliverom Varhejijem i generalnim direktorom Direktorijata Evropske komisije za susedstvo i pregovore o proširenju Gertom Janom Kopmanom.

26.06.2024

06:59

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!
Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!

Dečak-ubica, Kosta K. (14) počinio je krvavi pir 3. maja prošle godine u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru kada je ubio devetoro učenika i radnika obezbeđenja ove vaspitno-obrazovne ustanove i od tog dana, on se nalazi na Klinici za neurologiju i psihijatriju za decu i omladinu.

25.06.2024

19:51

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija