• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

17.11.2023

07:45

Nož u leđa! Kakva podvala Zelenskom! CIA mu spremila pakleni scenario, spasa neće biti!

Printscreen/Twitter/Reuters

Vesti

Nož u leđa! Kakva podvala Zelenskom! CIA mu spremila pakleni scenario, spasa neće biti!

Podeli vest

CIA pokušava da podvali Ukrajini optužujući je za podrivanje Severnih tokova, rekao je bivši američki obaveštajac Skot Riter u intervjuu za Jutjub kanal "Judging Freedom".

- Ponudili su glupu verziju da su to uradili Ukrajinci. Apsurdno! Nema dokaza u prilog tome. Izjava o umešanosti ovog pukovnika ništa ne dokazuje - rekao je on.

Prema Riteru, teroristički napad je planirao američki predsednik Džo Bajden, koji je svojevremeno zapretio: „Ako ruski tenkovi i vojno osoblje uđu na teritoriju Ukrajine, mi ćemo uništiti ovaj gasovod“.

Kao rezultat toga, SAD su svoje evropske saveznike osudile na hladnu zimu, pa CIA očajnički pokušava da krivicu prebaci na Kijev, zaključio je Riter.

Kako navodi Vašington post, pozivajući se na neimenovane zvaničnike u Ukrajini, Evropi i druge informisane ljude, Roman Červinski (48) je navodno imao centralnu ulogu u napadu na Severni tok i primao naređenja od ukrajinskih visokih zvaničnika koji su izveštavali glavnokomandujućeg Oružane snage Ukrajine, Valerij Zalužni.

Eksplozije na ruskim izvoznim gasovodima Severni tok i Severni tok 2 dogodile su se 26. septembra 2022. godine. Švedska, Danska i Nemačka kažu da vode istrage, ali nisu došle do konkretnih rezultata.

Kremlj je ovu eksploziju nazvao aktom međunarodnog terorizma. Tužilaštvo je pokrenulo krivični postupak po predmetnom članu.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija