• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Tv Front

22.11.2023

15:25

Očaj Kijeva! Sada pristaju i na milostinju Bugarske: Ukrajini "staro gvožđe", njima manje otpada! Ovim oružjem kreću na snažnu rusku vojsku

printscreen

Vesti

Očaj Kijeva! Sada pristaju i na milostinju Bugarske: Ukrajini "staro gvožđe", njima manje otpada! Ovim oružjem kreću na snažnu rusku vojsku

Podeli vest

Ukrajina će i dalje dobijati oklopna vozila iz Bugarske, a parlament ove države odobrio je sporazum kojim se predviđa prebacivanje serije oklopnih vozila "BTP-60" iz skladišta Ministarstva unutrašnjih poslova ukrajinskoj vojsci. Ovo prenosi bugarska štampa.

Bugarski parlament je sa 152 poslanika i 57 glasova protiv odobrio sporazum između bugarskog Ministarstva unutrašnjih poslova i Oružanih snaga Ukrajine o besplatnom davanju oklopnih vozila Kijevu. Prema sporazumu, ukrajinska vojska će dobiti oko stotinu oklopnih transportera uz ugrađeno naoružanje i druge rezervne delove, uopšte, sve što Bugari imaju na lageru.

Iako u sporazumu nije naznačeno o čemu se radi, Bugari će iz skladišta Ministarstva unutrašnjih poslova prebaciti stotinak zastarelih oklopnih transportera u Oružane snage Ukrajine. Kako je ranije rečeno, ova oklopna vozila iz šezdesetih i sedamdesetih godina prošlog veka, Bugarska je kupila za tadašnju miliciju, ali nikada nisu korišćena za svoju namenu. Pored toga, neki od ovih oklopnih transportera su u početku bili neispravni.

Oklopna vozila, koja se nalazi u magacinima više od 40 godina, nisu potrebna Bugarima, pošto ih treba restaurirati, a za to nema novca.

Prebacujući oklopne transportere u Ukrajinu, Sofija jednim "udarcem ubija nekoliko muva": oslobađaju se otpada, pomažu Ukrajini u snabdevanju vojnom pomoći i dobijaju toplu zahvalnost od SAD, eventualno nabavkom nekih drugih oklopnih transportera.

 

 

Vredi napomenuti da je Ukrajina spas za Bugarsku, gde Bugari guraju sve nepotrebno. U septembru je bugarski parlament odobrio prebacivanje neispravnih raketa iz sistema PVO S-300 u Kijev, a Ukrajina je pristala da prihvati rakete jer nije bilo potrebe da ih plaća. A Bugari su uštedeli novac na odlaganju. Ovako, jedni bacaju, drugi pokupe.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Žiofre jasan: Srbija će biti deo politike proširenja EU!
Politika

Žiofre jasan: Srbija će biti deo politike proširenja EU!

Ambasador Evropske unije u Srbiji Emanuele Žiofre izjavio je danas da će proces proširenja EU biti u fokusu novoformirane Evropske komisije nakon junskih izbora za evropski parlament, kao i da se u obzir politike proširenja uzimaju Ukrajina, Gruzija i Moldavija kao novi kandidati, ali i balkanske zemlje, među kojima je i Srbija.

09.05.2024

11:07

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija