• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

22.11.2023

22:51

Au, Orban rešen da ide do kraja! Premijer Mađarske napravio zemljotres u Briselu: Pismo o Ukrajini sve patosiralo

Shutterstock

Vesti

Au, Orban rešen da ide do kraja! Premijer Mađarske napravio zemljotres u Briselu: Pismo o Ukrajini sve patosiralo

Podeli vest

Premijer Mađarske postavio je pitanje da li deklaracija EU o Ukrajini, koja je usvojena u oktobru, zaista odražava trenutnu situaciju

Premijer Mađarske Viktor Orban planira da stavi veto na dodatnu pomoć Ukrajini, u pokušaju da pokrene debatu o politici Brisela prema Kijevu i odmrzne fondove Evropske unije namenjene Mađarskoj, prenosi turski portal "A njuz".

- Dok se ne postigne konsenzus o ovoj temi, na nivou lidera EU ne mogu se donositi odluke o dodatnoj finansijskoj podršci, bezbednosnim garancijama ili procesu proširenja EU - napisao je Orban u pismu predsedniku Evropskog saveta Šarlu Mišelu, koje su dobili i predstavnici zemalja EU u Briselu.

Mađarski premijer je dodao da je dogovor o daljim sankcijama Rusiji takođe nemoguć dok se ne postigne konsenzus.

Turski portal navodi da je Orbanovo pismo "izazvalo pometnju u Briselu", jer brojne države EU žele da donesu dalekosežne odluke u korist Ukrajine na samitu koji će biti održan 14. i 15. decembra.

Orban je, takođe, postavio pitanje da li najnovija deklaracija EU o Ukrajini, koja je usvojena u oktobru i zasnovana je na pretpostavci da strategija EU funkcioniše, zaista odražava trenutnu situaciju.

Diplomate su priznale da su Orbanova pitanja važna i validna, ali su se i zapitale da li je mađarski lider, koji se nedavno sastao sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom, "pod ruskim uticajem", navodi "A njuz".


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija