• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Sputnjik

30.11.2023

09:47

Kakva pobeda Rusije! Lavrov stigao u Skoplje, ali ne preko Bugarske, već ove dve zemlje! (FOTO, VIDEO)

Reuters

Vesti

Kakva pobeda Rusije! Lavrov stigao u Skoplje, ali ne preko Bugarske, već ove dve zemlje! (FOTO, VIDEO)

Podeli vest

Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov stigao je tokom noći u Skoplje na sastanak Saveta ministara OEBS-a koji se održava u Severnoj Makedoniji.

 

Dužina rute ministarskog aviona iznosila je oko 4.000 km, put je trajao više od pet sati. Lavrovljev avion je preleteo Tursku i Grčku na putu za Severnu Makedoniju, iako se ranije očekivalo da će leteti preko Bugarske.

Foto: Reuters

 

 

Kako javljaju ruski mediji, bugarska strana odbila da dozvoli prelet aviona šefa ruskog ministarstva spoljnih poslova ako se u njemu bude nalazila zvanična predstavnica ruskog diplomatskog resora Marija Zaharova.

U Skoplju se održava trodnevni 30. skup ministara spoljnih poslova Organizacije za evropsku bezbednost i saradnju (OEBS), koji će okupiti preko 70 delegacija sa oko 1.000 članova.

Ministri će doneti odluke o daljem funkcionisanju OEBS, a izvesno je da će odlučiti da Malta preuzme ulogu predsedavajućeg OEBS za 2024. godinu. Nakon više od tri decenije nezavisnosti, Makedonija je prvi put domaćin ovakvog jednog skupa, što se u zemlji ocenjuje kao veliki uspeh domaće diplomatije. Pripreme za ovaj događaj trajale su celu godinu, a tokom skupa biće angažovano više policijskih službi.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!
Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!

Dečak-ubica, Kosta K. (14) počinio je krvavi pir 3. maja prošle godine u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru kada je ubio devetoro učenika i radnika obezbeđenja ove vaspitno-obrazovne ustanove i od tog dana, on se nalazi na Klinici za neurologiju i psihijatriju za decu i omladinu.

25.06.2024

19:51

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija