• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Sputnjik

30.11.2023

15:11 >> 15:35

NATO i Kijev razbijeni, iz Alijanse procurio strašan scenario za 2024!

Reuters

Vesti

NATO i Kijev razbijeni, iz Alijanse procurio strašan scenario za 2024!

Podeli vest

Ukrajina verovatno neće moći da istisne sve ruske snage sa osvojenih teritorija do kraja 2024, prenosi portal Euraktiv, pozivajući se na zvaničnika NATO-a.

Prema njegovim rečima, Ukrajina verovatno neće moći da izbaci sve ruske trupe sa osvojenih teritorija pre kraja 2024. godine. Iako zapadni saveznici Kijeva obećavaju da finansijska i vojna podrška Ukrajini neće oslabiti, prema rečima trojice diplomata Alijanse, osiguranje narudžbina za oružje ukrajinske vojske, posebno za rakete i municiju, ne ide "baš kako je planirano".

Prema pisanju portala, ovakav razvoj događaja izaziva masu pitanja: "da li će Zapad moći da održi odbranu u narednim mesecima".

Glavnokomandujući Oružanih snaga Ukrajine Valerij Zalužni izjavio je početkom novembra britanskom časopisu Ekonomist da je sukob oko Ukrajine zašao u ćorsokak i ukrajinske trupe neće moći da ostvare prodor na frontu. Prema njegovim rečima, pozicione borbe na iscrpljivanje mogle bi da se vuku godinama i iscrpe samu Ukrajinu.

Ministar odbrane Rusije Sergej Šojgu izjavio je da su Oružane snage Ukrajine samo u novembru izgubile više od 13.700 vojnika, oko 1.800 jedinica naoružanja i tehnike.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Da li Treći svetski rat već traje? Posle dve godne rata u Ukrajini, rezultati su ravni nuli! (VIDEO)
Live TV

Da li Treći svetski rat već traje? Posle dve godne rata u Ukrajini, rezultati su ravni nuli! (VIDEO)

Evropski zvaničnici strahuju da bi se pozicija Ukrajine u njenom sukobu sa Rusijom mogla "raspasti" ove zime piše "Volstrit žurnal". Ovakav stav posledica je velikih gubitaka ukrajinske vojske tokom letnje ofanzive kao i „nefunkcionalnog” i „korupcijom zahvaćenog” sistema za mobilizaciju, navodi ovaj list. O ratu u Ukrajini u emisiji "Info jutro" razgovarali smo sa analitičarem Boškom Vasiljevićem i akademikom prof. dr Draganom Radenovićem.

30.11.2023

10:39

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?
Live TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?

Završena je prva debata između Bajdena i Trampa koji je pokazao sve Bajdenove negativne strane. Tramp je evidentno bio dominantan i odneo pobedu! Da li će Bajdenovi glasači promeniti mišljenje nakon prvog duela dva predsednička kandidata i koliko su realne šanse za Trampovu pobedu u specijalnoj emisiji govorili su Dejan Miletić, direktor Centra za proučavanje globaliacije i Ilija Kajtez, pukovnik u penziji. Tokom emisije uključivao se veliki broj drugih gostiju, kao i gledaoci Informer TV koji su rekli svoje mišljenje o ovoj temi.

28.06.2024

18:41

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija