• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

01.12.2023

06:00

Putinov šamar Šolcu! Ceo svet mu se smeje, a dokaz tome - Nemačkom sada upravlja...

Reuters, Tanjug/AP, Pexels

Vesti

Putinov šamar Šolcu! Ceo svet mu se smeje, a dokaz tome - Nemačkom sada upravlja...

Podeli vest

Ruski predsednik Vladimir Putin izjavio je da nemački lideri pokazuju loše liderske veštine, te da im se ceo svet smeje. Iako nije doslovno pomenuo nemačkog kancelara Olafa Šolca, Putin je kazao da svi znaju o kome se radi.

Govoreći na sastanku sa mladim ruskim naučnicima, ruski predsednik je kazao da Nemačkom upravljaju zapadni partneri jer joj nedostaje suverenitet. On se osvrnuo na nastojanja EU da se odrekne ruskih energenata nakon eskalacije ukrajinskog sukoba, navodeći da je time Nemačka sama sebi nanela štetu.

- Ili evropske zemlje same okreću leđa jeftinoj energiji ili odluke donose njihovi saveznici iz Sjedinjenih Država iz političkih razloga. U tom smislu, energetska bezbednost EU pretrpela je udarac kad su Poljska i Ukrajina prekinule isporuke ruskog gasa preko svoje teritorije, a gasovod 'Severni tok' dignut u vazduh - kazao je Putin.

Godišnja konferencija za medije 14. decembra

Ruski predsednik Vladimir Putin održaće godišnju pres-konferenciju 14. decembra. To će biti prva takva konferencija od početka rata u Ukrajini, budući da prošle godine nije održana.

- Vladimir Putin će 14. decembra sumirati rezultate godine, to će biti program - kao i ranije, projekat televizijskih kanala. Biće kombinovani format direktne linije i završne konferencije za medije predsednika - rekao je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

Prema njegovim rečima, Kijev prima novac od Evrope, od Nemačke... dok je gas koji im je potreban iz Rusije prekinut.

- Nemci sve ovo gutaju zato što nemaju suverenitet. A nekim državnim liderima očigledno nedostaje dovoljno profesionalnih veština da donesu adekvatne i profesionalne odluke. Svi znaju ko je to, ceo svet im se smeje - zaključio je ruski predsednik.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Žiofre jasan: Srbija će biti deo politike proširenja EU!
Politika

Žiofre jasan: Srbija će biti deo politike proširenja EU!

Ambasador Evropske unije u Srbiji Emanuele Žiofre izjavio je danas da će proces proširenja EU biti u fokusu novoformirane Evropske komisije nakon junskih izbora za evropski parlament, kao i da se u obzir politike proširenja uzimaju Ukrajina, Gruzija i Moldavija kao novi kandidati, ali i balkanske zemlje, među kojima je i Srbija.

09.05.2024

11:07

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija