• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/mediji

01.12.2023

07:14

Eksplozije u Hersonu! Rusija saopštila: Užasni gubici Ukrajinaca u kontraofanzivi!

EPA

Vesti

Eksplozije u Hersonu! Rusija saopštila: Užasni gubici Ukrajinaca u kontraofanzivi!

Podeli vest

Rat u Ukrajini, 646. dan

Eksplozije u Hersonu

Ukrajinske vlasti saopštile su da u Hersonu odjekuju eksplozije. Prema rečima Romana Mročka, šefa hersonske vojne administracije, eksplozije odjekuju u Dnjeprovskoj četvrti grada.

 

Šojgu otkrio brutalan podatak, Kijev ovo krije kao zmija noge! Kakva tragedija za Ukrajince!

 

Ukrajinci oborili 18 dronova!

Ukrajinska vojska oborila je 18 od 25 bespilotnih letelica koje je lansirala Rusija u svom poslednjem napadu tokom noći, saopštile su ukrajinske vlasti.
Kijevske vazduhoplovne snage su, takođe, saopštile da su uništile jednu od dve krstareće rakete, preneo je Rojters.
Za sada nema izveštaja o tome da li je pričinjena šteta tokom napada, za koji su zvaničnici rekli da je lansiran sa jugozapada Rusije i Krima i bio usmeren prvenstveno na istočni i južni deo Ukrajine.

 

Šok! U Vašingtonu će poludeti kad čuju, Zelenski objavio ko je glavni krivac za propast kontraofanzive!

 

"Suhoji" uništili ukrajinski pomorski dron

Avioni Crnomorske flote uništili su ukrajinski pomorski dron, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane.
"Oko 08:00 po moskovskom vremenu otkriven je bespilotni čamac ukrajinske mornarice u zapadnom delu Crnog mora koji se kretao ka poluostrvu Krim. Otkriveni cilj je uništen standardnim naoružanjem", saopštilo je mnistarstvo.

Prošle nedelje je odeljenje informacione podrške Crnomorske flote izvestilo da je zadatak patroliranja vodama kod obala Krima dodeljen avionima Su-30SM i Su-24M.

Oni otkrivaju pomorske dronove i brze desantne čamce Oružanih snaga Ukrajine i uništavaju ih iz avionskih topova ili pomoću vazdušnih bombi.

 

"Prelazimo u odbranu!"

Poslanik ukrajinske Rade Aleksej Gončarenko komentarisao je izjavu predsednika Ukrajine Vladimira Zelenskog o nameri da se počne sa jačanjanjem linije odbrane duž čitave granice sa Rusijom i Belorusijom. Prema njegovim rečima, to znači da se ukrajinska vojska nalazi u ćorsokaku na frontu i prinuđena je da pređe u odbranu. O kontraofanzivi više nema govora.

"Danas je Zelenski izjavio da počinju fortifikacioni radovi ne samo na istoku nego i na severu zemlje. Šta to znači? To znači da prelazimo u odbranu", napisao je poslanik na Telegramu.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?
Live TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?

Završena je prva debata između Bajdena i Trampa koji je pokazao sve Bajdenove negativne strane. Tramp je evidentno bio dominantan i odneo pobedu! Da li će Bajdenovi glasači promeniti mišljenje nakon prvog duela dva predsednička kandidata i koliko su realne šanse za Trampovu pobedu u specijalnoj emisiji govorili su Dejan Miletić, direktor Centra za proučavanje globaliacije i Ilija Kajtez, pukovnik u penziji. Tokom emisije uključivao se veliki broj drugih gostiju, kao i gledaoci Informer TV koji su rekli svoje mišljenje o ovoj temi.

28.06.2024

18:41

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija