• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

03.12.2023

14:40

Kakvo ludilo NATO pakta! Svet zgrožen vestima iz Alijanse! Rusi ovo neće mirno gledati, hitno se oglasio bivši obaveštajac!

Shutterstock/AP

Vesti

Kakvo ludilo NATO pakta! Svet zgrožen vestima iz Alijanse! Rusi ovo neće mirno gledati, hitno se oglasio bivši obaveštajac!

Podeli vest

Izjava generalnog sekretara NATO-a Jensa Stoltenberga o mogućem ulasku Ukrajine u alijansu je besmislica, rekao je bivši američki obaveštajac Skot Riter u intervjuu za Jutjub kanal Gegenpol.

- Ukrajina nikada neće ući u NATO. Stoltebnerg može da smisli bilo kakvo ludilo. Ali Rusija neće dozvoliti da se to dogodi - rekao je Riter.

Prema njegovim rečima, Ukrajina je ekonomski i vojno nesposobna da bude članica alijanse.

Jedino što je Stoltenberg razumeo je da je ruska odbrambena industrija veoma jaka, dodao je Riter.

- Za razliku od alijanse, koja nije mogla da ispuni svoje obaveze prema Ukrajini. Odličan rad ruskog vojno-industrijskog kompleksa doprinosi pobedi nad Ukrajinom - zaključio je ekspert.

Rusija je prethodno poslala notu zemljama NATO-a zbog isporuke oružja Ukrajini. Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov istakao je da će svaki teret koji sadrži oružje za Ukrajinu postati legitimna meta za Rusiju.

Lavrov je naveo da su SAD i NATO direktno uključeni u sukob u Ukrajini, „uključujući ne samo snabdevanje oružjem, već i obuku osoblja... na teritoriji Velike Britanije , Nemačke , Italije i drugih zemalja. 

Rusko Ministarstvo spoljnih poslova saopštilo je da se zemlje NATO-a „igraju vatrom“ isporučujući oružje Ukrajini.

Pres-sekretar ruskog predsednika Dmitrij Peskov primetio je da napumpavanje Ukrajine oružjem sa Zapada ne doprinosi uspehu rusko-ukrajinskih pregovora i da će imati negativan efekat.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Portugal je u osmini finala! Turci dali najbizarniji autogol (VIDEO)
EURO 2024

Portugal je u osmini finala! Turci dali najbizarniji autogol (VIDEO)

Portugal je u osmini finala Evropskog prvenstva! Fudbaleri Portugala plasirali su se u osminu finala kontinentalnog takmičenja, nakon što su u 2. kolu grupe F savladali Tursku 3:0 (2:0). Golove su dali Bernardo Silva u 22. minutu, zatim je u 29. minutu Samet Akajdin postigao bizaran autogol, a konačnih 3:0 postavio je Bruno Fernandeš u 56. minutu.

22.06.2024

19:54

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija