• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Mediji

13.12.2023

14:16

Kada oružje priđe Krimu - samo se isključi! Pentagon u problemu, najbolji obaveštajci i šefovi ne mogu da odgonetnu misteriju

Shutterstock, Printscreen You Tube

Vesti

Kada oružje priđe Krimu - samo se isključi! Pentagon u problemu, najbolji obaveštajci i šefovi ne mogu da odgonetnu misteriju

Podeli vest

Ruski sistemi za radioelektronsku borbu su "isključili" jedno od najmoćnijih američkih sredstava za posmatranje kojima su pokušali da skeniraju Krim, izjavio je bivši američki obaveštajac Skot Riter.

Prema rečima eksperta, Pentagon ima specijalne radare koji mogu da veoma detaljno skeniraju površinu Zemlje.

- Sjedinjene Američke Države ne dele tu tehnologiju čak ni sa bliskim saradnicima. U trenutku kada su pokušali da snime teritoriju Krima, sve se isključilo. Podsećam, to je radar i njemu ne smetaju oblaci. Zašto ništa nisu videli? Zato što je Rusija znala frekvenciju radara i blokirala je oblast koju su SAD pokušale da snime - rekao je ekspert.

Foto: Printskrin Youtube

Riter o supermoćnim ruskim ometačima radara

Pojasnio je, da ruski vojnici mogu da naprave zaštitni kišobran na teritoriji na kojoj se odvija važna bitka. Sredstva za radioelektronsku borbu mogu da uguše signale dronova i drugih elektronskih sredstava protivnika.

To je neka vrsta digitalne "Gvozdene kupole", naglasio je Riter. On je ruska sredstva za radioelektronsku borbu uporedili sa izraelskim sistemima protivraketne odbrane.

Zapadni vojni eksperti su više puta navodili efikasnost ruskih sistema radioelektronske borbe. Bivši savetnik Pentagona pukovnik Daglas Mekgregor je izjavio da ruski sistemi imaju kolosalne mogućnosti u gušenju ukrajinske elektronike.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici
Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici

Gostujući u jutarnjem programu televizije Prva, Aleksandar Vulin je kazao da se 2. juna odlučuje o budućnosti Srbije, te da nije reč o lokalnim izborima koji se samo tako zovu. Vulin je kazao da na ovim izborima hoće da slome kičmu Vučiću da bismo se odrekli Republike Srpske, Kosova i Metohije, da bismo priznali da smo genocidan narod i uveli sankcije Rusiji.

27.04.2024

12:39

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija