• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Sputnjik

13.12.2023

17:59

Uzbuna na frontu! Ruska vojska "guši" ponos Pentagona! Ukajinci dobili superoružje iz SAD, ali Rusi su bili mudriji

Shutterstock

Vesti

Uzbuna na frontu! Ruska vojska "guši" ponos Pentagona! Ukajinci dobili superoružje iz SAD, ali Rusi su bili mudriji

Podeli vest

Sposobnost ruske vojske, da sredstvima za radioelektronsku borbu savlada sisteme američkog visokopreciznog naoružanja, postao je problem za Oružane snage Ukrajine, rekao je američki general Antonio Aguto, prenosi portal "Difens".

- Gušenje našeg visokopreciznog naoružanja predstavlja problem - rekao je činovnik koji je od decembra 2022. godine na čelu Grupe za osiguranje bezbednosti Ukrajine koja koordiniše isporuke vojne pomoći Ukrajini.

General je dodao da je Pentagonu neophodno da nastavi modernizaciju naoružanja, kako bi "mogli da se suprotstave akcijama protivnika", s obzirom na to da ruska vojska može da pronađe način da se suprotstavi američkim sistemima već nekoliko nedelja nakon njihove prve upotrebe na bojnom polju.

Portal ukazuje, da Rusija ima veliki broj naprednih sredstava za radioelektronsku borbu, među kojima su i aparati koji mogu da uguše GPS signal na razdaljini od 24 kilometara. Ističe se da su ukrajinski vojnici već saopštili o visokoefikasnim ruskim sistemima, koji mogu da unište ukrajinske dronove i da uguše signal na satelitskom internetu "Starlink".

Ranije je televizija Si-En-En saopštila, pozivajući se na predstavnika američkog Ministarstva odbrane, da su Oružane snage Rusije uspešno ugušile signal koji usmerava američke visokoprecizne rakete. Navodi se da su zbog akcija ruskih sistema za radioelektronsku borbu, američki i ukrajinski signali morali da traže neki drugi put i da modifikuju raketne sisteme.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija