• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

13.12.2023

20:44

Sve je rešeno! Treći svetski rat samo što nije počeo! Rusi objavili pretnju: Ovo će biti okidač za globalni sukob

Shutterstock

Vesti

Sve je rešeno! Treći svetski rat samo što nije počeo! Rusi objavili pretnju: Ovo će biti okidač za globalni sukob

Podeli vest

Ministarstvo spoljnih poslova Rusije: Poletanje F-16 Oružanih snaga Ukrajine iz baza zemalja NATO-a biće izjednačeno sa učešćem u sukobu

Moskva će razmatrati moguću upotrebu lovaca F-16 iz vazdušnih baza u Poljskoj, Rumuniji i Slovačkoj kao svoje učešće u sukobu u Ukrajini, izjavio je šef ruske delegacije na pregovorima u Beču o vojnoj bezbednosti i kontroli naoružanja Konstantin Gavrilov, govoreći na 1065. plenarnom sastanku OEBS Foruma za bezbednosnu saradnju.

- Snažno upozoravamo da će upotrebu ovih lovaca sa teritorije ovih zemalja članica NATO-a Moskva smatrati njihovim učešćem u sukobu u Ukrajini i primorati Rusiju da preduzme mere odmazde - rekao je on.

Kako je primetio diplomata, počela su da se pojavljuju mišljenja da bi u uslovima značajnog uništenja aerodroma u postsovjetskoj republici, F-16 prebačeni Oružanim snagama Ukrajine mogli da polete iz vazdušnih baza u Poljskoj, Rumuniji i Slovačkoj.

Gavrilov je istakao da „SAD i njihovi sateliti“ nastavljaju da stvaraju bezbednosne pretnje na zapadnim granicama Rusije.

On je dodao da se iza formulacija o isključivo odbrambenoj orijentaciji vojnih doktrina više ne krije agresivnost zapadne politike.

„Nacionalne i koalicione doktrinarne smernice NATO država konsoliduju pretenzije na globalnu i regionalnu dominaciju, koju planiraju da ostvare upotrebom vojne sile“, objasnio je Gavrilov.

Do danas su se Holandija i Danska , među zapadnim zemljama, dogovorile da prebace F-16 Ukrajini.

Konkretno, Amsterdam očekuje da pošalje prve lovce u Kijev 2024. godine.

Ranije je Vašington post, pozivajući se na neimenovanog američkog zvaničnika, izvestio da transfer F-16 Kijevu neće obezbediti željenu vazdušnu nadmoć, pošto su ruski sistemi protivvazdušne odbrane veoma efikasni.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija