• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

14.12.2023

14:00

Zapad shvatio, Ukrajina nas je prevarila! I neće biti nikakve pobede - ovo za "Izvestiju" otkriva Peskov

reuters/tanjug

Vesti

Zapad shvatio, Ukrajina nas je prevarila! I neće biti nikakve pobede - ovo za "Izvestiju" otkriva Peskov

Podeli vest

Amerika je shvatila da ju je Kijev prevario i da nema pobede na bojnom polju, tvrdi portparol Kremlja Dmitrij Peskov u intervjuu za "Izvestiju".

- Kijevski režim im je za 100 milijardi dolara obećao pobedu na bojnom polju. Sada Amerikanci shvataju da su prevareni. Nema pobede na bojnom polju. Štaviše, ukrajinske oružane snage ubrzano gube tlo pod nogama. To je bio neizbežan proces - rekao je Peskov.

On je naveo da su vojni potencijali Ukrajine i Rusije, kao i ekonomska moć dve države potpuno neuporedivi.

- Dakle, ovde je situacija očigledna. Amerikanci se u ovoj situaciji, naravno, pitaju da li treba da pripreme nove desetine milijardi dolara - naglasio je portparol Kremlja.

U međunarodnoj retorici o ukrajinskom pitanju pojavili su se, kako on navodi, "zaista novi momenti", pa čak i u Vašingtonu počinju da govore o podršci Kijevu samo "u okviru mogućeg".

- Pre svega, Vašington i evropske države i dalje aktivno ponavljaju mantru da će uvek podržavati Ukrajinu dokle god bude potrebno. Ali sada se već pojavljuju rezerve u smislu da će to učiniti u granicama mogućeg. I zaista, pre svega, Amerikanci su počeli da se pitaju, na šta tačno troše toliki novac - ukazao je Peskov.

Foto: EPA/SERGEI KARPUKHIN/REUTERS

Peskov: Zapad je shvatio da ga je Ukrajina prevarila

Portparol Kremlja je istakao kako je Bela kuća sa ponosom najavila potpisivanje dekreta o vojnoj pomoći Ukrajini od 200 miliona dolara – što je veoma skroman iznos po američkim standardima.

To stavlja kijevski režim, prema rečima Peskova, u prilično tešku poziciju, a Rusija će "sa interesovanjem posmatrati i, što je najvažnije, nastaviti Specijalnu vojnu operaciju", dodao je on.

Peskov je u intervjuu koji je dao za TV kanal Rusija 24 naveo i da se Zapadnjaci sada pitaju na šta su protekle godine potrošili više od 100 milijardi dolara. 

On je napomenuo da je Zapad u Ukrajinu uložio novac kao oruđe koje je koristila u borbi protiv Rusije.

- I oni razumeju da im alat ne radi baš efikasno. Alat jeste veoma hrabro obećavao pobede na bojnom polju, dugo ih je vodio da veruju, da će ako sačekaju da se sneg otopi i sve osuši, videti apsolutno fenomenalne pobede koje do sada nisu videli. Ali sneg se otopio, i sve se osušilo, a sada je opet mokro, i sneg je opet pao, a od toga nema ništa. I, naravno, Amerikanci se pitaju da li ovo treba i dalje da se radi. I to, naravno, dovodi kijevski režim u veoma, veoma tešku situaciju - dodao je Peskov.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Mađarska otvara nova pristupna poglavlja sa Srbijom! Sijarto: Centralna Evropa i zapadni Balkan mogli bi da budu most između Istoka i Zapada
Politika

Mađarska otvara nova pristupna poglavlja sa Srbijom! Sijarto: Centralna Evropa i zapadni Balkan mogli bi da budu most između Istoka i Zapada

Mađarska će tokom svog predsedavanja Evropskom unijom, koje počinje 1. jula, otvoriti nova poglavlja u pristupnim pregovorima sa Srbijom i voditi međuvladine razgovore sa svih pet kandidata za članstvo Zapadnog Balkana u okviru svojih nastojanja da ubrza proširenje EU u tom regionu, izjavio je danas ministar spoljnih poslova i trgovine Peter Sijarto.

26.06.2024

12:58

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!
Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!

Dečak-ubica, Kosta K. (14) počinio je krvavi pir 3. maja prošle godine u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru kada je ubio devetoro učenika i radnika obezbeđenja ove vaspitno-obrazovne ustanove i od tog dana, on se nalazi na Klinici za neurologiju i psihijatriju za decu i omladinu.

25.06.2024

19:51

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija