• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

16.12.2023

19:42

Propušteni svi vozovi, Ukrajina više nema čemu da se nada! Zapad je zavio u crno: Samo jedna stvar joj je preostala

EPA

Vesti

Propušteni svi vozovi, Ukrajina više nema čemu da se nada! Zapad je zavio u crno: Samo jedna stvar joj je preostala

Podeli vest

Prvi zamenik stalnog predstavnika Rusije u UN odgovorio je nekadašnjem američkom ambasadoru u Rusiji Majklu Makfolu na tvrdnje o pregovorima Kijeva i Moskve

Ukrajina je propustila priliku da zaključi povoljan mirovni sporazum i sada će svaki mogući dogovor odražavati njenu kapitulaciju, izjavio je prvi zamenik stalnog predstavnika Rusije u UN Dmitrij Poljanski.

Odgovarajući bivšem američkom ambasadoru u Rusiji Majklu Makfolu, Poljanski je rekao da je opšte poznato da su pregovarači prafirali mirovni sporazum, te da je njegovu kopiju lično pokazao predsednik Rusije Vladimir Putin.

"I ovu priču kao i direktnu ulogu Velike Britanije i SAD u ubeđivanju Ukrajine da odbije sporazum potvrdili su mnogi", kaže Poljanski.

Foto: EPA-EFE/JUSTIN LANE

Dmitrij Poljanski

On je optužio Makfola da će biti "zaslužan" zbog stalnog ratnog huškanja i obmanjivanja javnosti SAD o stvarnoj situaciji na terenu.

Kako je rekao, iako se predstavlja kao "samo profesor", svi znaju pravu destruktivnu ulogu nekadašnjeg američkog ambasadora na prostoru bivšeg Sovjetskog saveza.

"U intervjuu ste sebe 2012. godine opisali kao specijalista za demokratiju, antidiktatorske pokrete i revolucije", posetio je Poljanski.

Makfol je prethodno rekao kako nije lično sabotirao mirovne pregovore Moskve i Kijeva, te da je on samo profesor i da ne bi trebalo precenjivati njegovu moć.

"Moji prijatelji su bili u Turskoj na ovim pregovorima, i oni pričaju sasvim drugačiju priču. Putin nikada nije bio ozbiljan. Njegovi pregovarači nisu imali direktne veze sa njim", tvrdi Makfol.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Opasno za Srbiju! Bulatović: Vučiću prete strani plaćenici!
Politika

Opasno za Srbiju! Bulatović: Vučiću prete strani plaćenici!

Na žalost i na strahotu svih normalnih i mislećih građana Srbije, događa se upravo ono na šta smo upozoravali kada smo govorili o nekontrolisanoj agresiji i mržnji koje širi opozicija, upozorava Dejan Bulatović, poslanik na listi "Aleksandar Vučić - Srbija ne sme da stane".

20.05.2024

12:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija