• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

16.12.2023

21:50

Hamas će biti istrebljen! Sledi borba do uništenja: Izrael u suzama zbog smrti talaca

EPA

Vesti

Hamas će biti istrebljen! Sledi borba do uništenja: Izrael u suzama zbog smrti talaca

Podeli vest

Izraelski premijer Benjamin Netanijahu izjavio je da je tragična smrt trojice talaca, koje su greškom ubili pripadnici Izraelskih odbrambenih snaga (IDF) u petak, slomila srce nacije i poručio da će se kopnena operacija IDF nastaviti sve dok Hamas ne bude uništen.

- Borimo se za svoj opstanak i moramo nastaviti do pobede, uprkos međunarodnom pritisku i gubicima koje Izrael trpi", istakao je Netanijahu na konferenciji za novinare. On je rekao da žali zbog "tragične smrti trojice talaca - Jotama Haima (28), Samera Talalke (22) i Alona Šamriza (26), koje su greškom ubili vojnici IDF-a u petak ujutro - prenosi Tajms of Izrael.

- Dodirnuli su spas, a onda se dogodila katastrofa. Pitao sam se, a nesumnjivo su se i svi Izraelci pitali: 'Što bi bilo da…' i 'Da je samo nešto bilo drugačije'…. Bili smo tako blizu da ih zagrlimo. Ali ne možemo da vratimo sat unazad - rekao je Netanijahu, napominjući da svi ratnici znaju da je "tanka linija između pobede i katastrofe".

“Naučićemo lekcije”, poručio je on, napominjući da će Izrael nastaviti “vojne i diplomatske napore” da vrati sve taoce.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija