• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/TV Front

23.12.2023

21:56

Ukrajincima uspela zaseda kod Hersona! Kažu da su oborili više ruskih bombardera, a prava istina je...

Tanjug/AP

Vesti

Ukrajincima uspela zaseda kod Hersona! Kažu da su oborili više ruskih bombardera, a prava istina je...

Podeli vest

Dok Ukrajinci tvrde da su oborena tri bombardera SU-34 Vazdušno kosmičkih snaga Rusije, Rusi tvrde samo da je u pitanju jedan avion i prikazane su slike mesta gde se posada oborene letelice prizemljila, kao i helikopter skužbe traganja i spasavanja.

Sada je mahom poznato da je letelica oborena protivraketnim sistemom "patriot" koji je na letelicu lansirao raketu MIM-104.

Kako navode ruski izvori u pitanju je bila sofisticirana zaseda raketne baterije PVO sistema Patriot koja se primakla liniji fronta da bi suzbila vazdušne napade ruskih bombardera koji poslednjih nedelju dana planirajućim avio bombama napadaju mostobran na kome su se učvrstili pripadnici mornaričke pešadije koji su pod konstantnim napadima planirajućih avio bombi FAB -1500.

Odnosno raketna baterija je iz Odeske oblasti koja je pokrivala Odesu prebačena u Hersonsku oblast kako bi učestvovala u zaštiti snaga na mostobranu Krinki.

Ono što je interesantno u celoj priči jeste da je oboreni Su-34 bio na velikoj visni i da se to desilo u trenutku kada je lansirao planirajuće avio bombu koje imaju domet do 70 kmna ukrajinsku mornaričku pešadiju.

Ruski izvori naveli je da se obaranje dogodilo u zoni naselja urbanog naselja Čaplinka na levoj obali reke Dnjepar u Hersonskoj oblasti (više od 50 kilometara južno od sela Krinki).

Ukrajinski izvori tvrde da su tri aviona oboreni raketnim sistemom Patriot iz okoline Odese koji je postavljen kako bi ukrajinska vojska pokušala da zaustavi slom mostobrana u zoni naselja Krinki na Dnjepru.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija