• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

17.12.2023

11:30

Strava i užas! Rusi otkrili šta se trenutno dešava u Hersonu! Svet šokiran jezivim stanjem u "oslobođenom" gradu!

Reuters/Printscreen telegram

Vesti

Strava i užas! Rusi otkrili šta se trenutno dešava u Hersonu! Svet šokiran jezivim stanjem u "oslobođenom" gradu!

Podeli vest

Grad Herson, koji su privremeno zauzele ukrajinske trupe, postao je mesto za pljačku, a administracija koju je Kijev postavio nije ni u gradu, rekao je guverner Hersonske oblasti Vladimir Saldo u intervjuu za RIA Novosti.

- Oni žive loše, žive veoma slabo... Sve što se tamo dešava jeste pljačka od strane ukrajinske vojske, ali oni su manje uključeni u to, a u većoj meri su pljačkaši i prevaranti koji dolaze da upadaju u kuće - rekao je Saldo.

Danas je, kako je rekao, u Hersonu ostalo oko 60-80 hiljada stanovnika, dok je ranije tamo živelo 340 hiljada ljudi.

- U Hersonu nema marionetskog rukovodećeg osoblja, ovi gaulajteri, navodno kao postavljeni šefovi administracija govore da su u Hersonu, ali zapravo nisu u Hersonu, dođu u Herson i odu. To jest, nisu ni tamo ne upravljaju gradskom privredom, ne rade ništa da se stanovnici osećaju bar nekako zaštićeno od vlasti. Odnosno, možemo reći da je ovo „siva“ zona. A u sivoj zoni se uvek loše žvi - naglasio je Saldo.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija