• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

25.12.2023

11:33

(UZNEMIRUJUĆE) Hirurg pretukao pacijentkinju tokom operacije! Horor snimak zaprepastio javnost, hitno reagovala bolnica!

Printscreen

Vesti

(UZNEMIRUJUĆE) Hirurg pretukao pacijentkinju tokom operacije! Horor snimak zaprepastio javnost, hitno reagovala bolnica!

Podeli vest

Kineske vlasti trenutno istražuju bolnicu nakon incidenta u kojem je hirurg navodno fizički napao pacijentkinju tokom hirurške procedure. Incident, snimljen u viralnom videu koji kruži kineskim društvenim mrežama, izazvao je negodovanje javnosti.

Matična grupa bolnice, Ajer Čajna, preduzela je brzu akciju suspendovanjem optuženog hirurga i otpuštanjem generalnog direktora bolnice u kojoj se incident dogodio 2019.

Na snimku se vidi kako hirurg više puta udara u glavu pacijenta tokom operacije oka. Ajer Čajna, lanac oftalmoloških klinika, pojasnio je da se incident dogodio tokom operacije u njihovoj bolnici u Guigangu, na jugozapadu Kine. 

Pacijentkinja, 82-godišnja žena, navodno je pokazala netoleranciju zbog lokalne anestezije,  pomerajući glavu i očne jabučice tokom operacije. Pošto je pacijentkina govorila samo lokalnim dijalektom i izgleda da nije reagovala na upozorenja na mandarinskom, hirurg je navodno grubo postupio u hitnoj situaciji. Lokalne vlasti javljaju da je pacijentkinja zadobila modrice na čelu. 

Posle operacije, bolnica se izvinila i nadoknadila porodici pacijentkinje 500 juana (64 evra). Sin nesrećne žene je, govoreći za lokalne medije, pomenuo da je njegova majka sada slepa na levo oko, iako ostaje nejasno da li je to posledica incidenta. 

 

 

Ajer Čajna je priznao da bolnica nije prijavila incident sedištu i, kao odgovor, najavila je otpuštanje generalnog direktora bolnice Guiang. Hirurg, koji je i dekan bolnice, suspendovan je zbog onoga što Ajer Čajna opisuje kao "ozbiljna kršenja propisa grupe", uključujući neodređena kršenja.

Uprkos incidentu koji se dogodio u decembru 2019, slučaj je privukao pažnju javnosti tek ove nedelje nakon što je istaknuta kineska doktorka Ai Fen podelila snimak operacije sa nadzorne kamere na svom Veibo nalogu, koji prati više od 2 miliona korisnika.

Ai je poznata po tome što je bila deo grupe lekara koji su upozorili javnost na početnu epidemiju korona virusa u Vuhanu. U to vreme je bila zadužena za odeljenje hitne pomoći u Centralnoj bolnici Vuhan. 

Ona je trenutno u pravnim sporovima sa Ajer Čajna od 2021. godine, jer tvrdi da je skoro izgubila vid na jedno oko zbog operacije u jednoj od njihovih bolnica. U jednom video snimku, rekla je da je ponovo testirala vid dva meseca nakon operacije od 29.000 juana (oko 4.000 evra) i da joj je oštrina vida desnog oka pala na šokantno niskih 0,1, što je ocena koju Međunarodni savet za oftalmologiju klasifikuje kao "ozbiljan gubitak vida". Ajer Čajna je demantovao ove navode.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija