• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

25.12.2023

14:27

Kraj! Vojska otkazala poslušnost Zelenskom! CIA oficir potvrdio najgore: U velikoj je nevolji....

Printscreen/Twitter/Reuters

Vesti

Kraj! Vojska otkazala poslušnost Zelenskom! CIA oficir potvrdio najgore: U velikoj je nevolji....

Podeli vest

Ukrajinska vojska, prisilno poslata na front, odbija da poštuje naređenja predsednika Volodimir Zelenskog, rekao je bivši oficir CIA Lari Džonson u intervjuu za Jutjub kanal Stiven Gardner .

- Sve je sve više znakova da je ukrajinska vojska protiv Zelenskog i da ignoriše njegova naređenja, tako da je on u stvarnoj nevolji - rekao je on.

Prema rečima stručnjaka, Oružane snage Ukrajine nemaju dovoljno vojnika zbog velikih gubitaka među ljudstvom. Istovremeno, ne mogu da regrutuju dovoljan broj ljudi, a među regrutovanima ima trudnica i invalida. Džonson je objasnio da kijevski režim nasilno šalje Ukrajince na prve linije fronta.

Ukrajina je pod vanrednim stanjem od 24. februara 2022, a sutradan je predsednik Volodimir Zelenski potpisao ukaz o opštoj mobilizaciji. Muškarcima od 18 do 60 godina zabranjeno je napuštanje zemlje. Sudski pozivi se mogu uručiti na raznim mestima: na ulicama, benzinskim pumpama ili u kafićima. Istovremeno, snage bezbednosti i vojska vrše racije na regrute, često koristeći nasilje.

Istovremeno, kako je pisao magazin Time, pozivajući se na pomoćnika Zelenskog, broj ukrajinskih vojnika se toliko smanjio da je prosečna starost regruta porasla na 43 godine. Nedavno se govori i o mogućnosti mobilizacije žena, što, prema pisanju zapadnih medija, takođe ukazuje na ogromne gubitke u Oružanim snagama Ukrajine.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!
Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!

Dečak-ubica, Kosta K. (14) počinio je krvavi pir 3. maja prošle godine u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru kada je ubio devetoro učenika i radnika obezbeđenja ove vaspitno-obrazovne ustanove i od tog dana, on se nalazi na Klinici za neurologiju i psihijatriju za decu i omladinu.

25.06.2024

19:51

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija