• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

26.12.2023

20:30

Gotovo je! Više ništa ne može da obuzda Rusiju: Ukrajina može da se bori još samo nekoliko meseci

EPA

Vesti

Gotovo je! Više ništa ne može da obuzda Rusiju: Ukrajina može da se bori još samo nekoliko meseci

Podeli vest

Ukrajina je već pretrpela strateški poraz, uprkos tome što se ukrajinske oružane snage i dalje opiru. Rusi su danas najobučenija i najiskusnija vojska na svetu.

Ovo je rekao penzionisani marinac, obaveštajac i američki vojni analitičar Skot Riter na video blogu novinara Danijela Gapona.

Prema Riteru, Ukrajina više nije u stanju da stvori moćne linije odbrane da bi obuzdala rusku vojsku.

- Ono što je bilo na početku sukoba i ono što je danas, dve su potpuno različite stvari. Ono što se dešava sa bespilotnim letelicama je revolucija u vojnim borbama. A ako se ne obučiš za to, ne treniraš, ne prilagođavaš tvojoj taktici i operacijama, ne možeš da revolucionišeš ratovanje, uskoro ćeš umreti. Rusi to rade stalno, oni su najobučeniji i borbeno najiskusnija vojska u modernom ratovanju.

Ne postoji ništa što i izbliza liči na Ruse. A Entoni Blinken misli da Rusi gube?! Rusi su pobedili ukrajinsku vojsku, ukrajinska vojska je pretrpela strateški poraz. Ono što se sada dešava je da Rusija počinje stabilno da ide napred.

Ukrajinci su priznali da ne mogu da nastave kontraofanzivu, vratili su se na ono što zovu „strateška odbrana“, ali ovo nije odbrana… Garantujem da nemaju rezerve neophodne da obezbede fleksibilnu odbranu.

Razmatraju fiksne odbrambene linije. Rusi će probiti ove redove. Kada se Rusi probiju, gde će biti ukrajinska kontraoprema? Nemaju ništa drugo, nemaju više brigade, ne mogu da stvaraju nove, nestalo im je para, nestalo im je vojnika

Kad kažem da je Ukrajina poražena to znači da ljudi odlaze, ali oni će nastaviti da se bore. Mogu da se bore još nekoliko meseci ali gotovo je. Strateška inicijativa je bukvalno prešla na Rusiju“, rekao je Riter.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!
Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!

Dečak-ubica, Kosta K. (14) počinio je krvavi pir 3. maja prošle godine u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru kada je ubio devetoro učenika i radnika obezbeđenja ove vaspitno-obrazovne ustanove i od tog dana, on se nalazi na Klinici za neurologiju i psihijatriju za decu i omladinu.

25.06.2024

19:51

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija