• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

25.12.2023

23:33

Izrael ubio iranskog generala! Prekinut program uživo: Teheran najvaljuje osvetu

Printscreen

Vesti

Izrael ubio iranskog generala! Prekinut program uživo: Teheran najvaljuje osvetu

Podeli vest

Premijer Benjamin Netanjahu rekao je da će Izrael intenzivirati borbu protiv Hamasa u narednim danima.

On je članovima svoje stranke rekao da je posetio Gazu u ponedeljak ujutru i da izraelska vojna kampanja tamo "nije ni blizu kraja".

Njegovi komentari dolaze nekoliko dana nakon što je američki državni sekretar rekao da Izrael treba da smanji intenzitet svojih napada.

Izrael je ubio važnog iranskog generala, iranska televizija prekinula redovno emitovanje
Večeras su i vesti koje govore o eskalaciji između Izraela i Irana. Naime, danas je u izraelskom vazdušnom napadu ispred sirijske prestonice Damaska poginuo viši savetnik Iranske revolucionarne garde, objavila su tri bezbednosna izvora i iranski državni mediji.

Izvori su rekli Rojtersu da je savetnik general Sajed Razi Musavi odgovoran za koordinaciju vojnog saveza između Sirije i Irana.

Foto: Shuterstock

 

- Neću komentarisati strane izveštaje, ove ili one na Bliskom istoku“, rekao je portparol IDF-a, kontraadmiral Danijel Hagari, odgovarajući na pitanje novinara na konferenciji za novinare tokom noći. „Izraelska vojska ima jasan zadatak da štiti bezbednosne interese Izraela - dodao je on.

Iranska državna televizija prekinula je svoje redovne vesti da bi objavila da je Musavi ubijen, opisujući ga kao jednog od najviših savetnika Garde u Siriji.

Rečeno je da je bio "među onima koji su pratili Kasema Sulejmanija", šefa elitnih snaga Kuds koji je ubijen u napadu američke bespilotne letelice u Iraku 2020.

Iranski ambasador u Damasku Hosein Akbari rekao je iranskoj državnoj televiziji da je Musavi poslat u ambasadu kao diplomata i da je ubijen od izraelskih raketa nakon što se vratio kući sa posla.

Iranski predsednik: Cionistički režim će platiti za ovaj zločin

Iranski predsednik Ebrahim Raisi rekao je da je ubistvo Musavija pokazalo slabost Izraela.

- Ovaj čin je znak frustracije i slabosti cionističkog režima u regionu za šta će sigurno platiti cenu - rekao je Raisi, prenose iranski mediji.

Revolucionarna garda je saopštila da će Izrael patiti zbog ubistva Musavija, koji je imao čin brigadnog generala.

- Uzurpator i divlji cionistički režim će platiti za ovaj zločin - rekao je gardai u izjavi pročitanoj na državnoj televiziji.

Iran je poslao stotine gardista kao „savetnika“ da obuče i organizuju hiljade šiitskih boraca iz Iraka, Avganistana i Pakistana da pomognu vladi u njenom građanskom ratu. Borci libanskog Hezbolaha su takođe blisko sarađivali sa iranskim vojnim komandantima u Siriji.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!
Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!

Dečak-ubica, Kosta K. (14) počinio je krvavi pir 3. maja prošle godine u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru kada je ubio devetoro učenika i radnika obezbeđenja ove vaspitno-obrazovne ustanove i od tog dana, on se nalazi na Klinici za neurologiju i psihijatriju za decu i omladinu.

25.06.2024

19:51

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija