• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Mediji

28.12.2023

21:08

Rusi odbijaju udare! Najjači udari na Melitopolj, reagovao Rogov: Neprijateljska meta uništena

Reuters

Vesti

Rusi odbijaju udare! Najjači udari na Melitopolj, reagovao Rogov: Neprijateljska meta uništena

Podeli vest

Rat u Ukrajini, 673. dan.

Granatirano naselje u Zaporoškoj!

Ukrajinske snage granatirale su tokom dana naselje Kamenka-Dnjeprovska u Zaporoškoj oblasti, saopštile su hitne službe.

Kako se navodi u saopštenju, zabeleženo je najmanje pet naleta.

Holandijo, u šta si se uvalila?

Holandija treba da regrutuje nekoliko hiljada dobrovoljaca svake godine kako bi se pripremila za mogući oružani sukob sa Rusijom, izjavio je glavnokomandujući vojske ove države Martin Vijnen, prenosi „Telegraf“.

- Ne smemo da mislimo da nam je bezbednost garantovana samo zato što se nalazimo na 1.500 kilometara od Rusije... Naše društvo mora da se pripremi za rat sa Rusijom. Da bi se izborilo sa takvim sukobom, potrebno je više rezervista i dobrovoljaca koji bi omogućili armiji da nastavi da funkcioniše - smatra general.
 

Dronovi im ne mogu ništa! Ruska vojska dobila "malo drugačije" tenkove T-90M i T-72 (VIDEO)

Odbijeni udari na Melitopolj!

Sistem protivvazdušne odbrane odbio je napad ukrajinskih snaga na grad Melitopolj u Zaporoškoj oblasti, uništena je neprijateljska meta, rekao je na svom Telegram kanalu šef Zaporožskog javnog pokreta „Mi smo zajedno sa Rusijom“ Vladimir Rogov .

- U Melitopolju je glasno. Ruski PVO sistem je pogodio neprijateljsku metu na nebu iznad Melitopolja - napisao je Rogov.

Upali u sačekušu! Rusi osujetili tajnu operaciju Kijeva, krenula akcija, preko 4.500 vojnika prebačeno

Poželjno mobilisati celu Ukrajinu?

Šef nikolajevske oblasne administracije Vitalij Kim smatra da je potrebno mobilisati, ne 500.000 Ukrajinaca, već celu zemlju.

- Smatram da cela zemlja treba da se bori, cela država - ne 500 hiljada, već 40 miliona. I sva preduzeća treba da pređu na vojni režim - rekao je on ukrajinskim medijima, komentarišući najavu Vladimira Zelenskog da će izmeniti parametre mobilizacije.

Regionalne vlasti su zapretile lekarima koji uzimaju mito od običnih građana za izbegavanje mobilizacije da će sami završiti na liniju fronta, bez obzira na to što su sami izuzeti od odlaska u vojsku.

Eksplozije u Hersonu!

U gradu Hersonu, koji je pod kontrolom Kijeva, odjeknule su eksplozije, saopštio je šef gradske administracije Roman Mročko.

Rusi i Ukrajinci se ujedinili! Pod formacijom "Kaskada" učestvovali u prvoj borbi, svi za Rusiju!

 

Toliko od pomoći!

Vojna pomoć koju su SAD izdvojile za Ukrajinu u iznosu od 250 miliona dolara biće dovoljna za svega dva-tri dana, rekao je savetnik lidera DNR Jan Gagin.

- Ovih dana saopšteno je o novogodišnjoj pomoći SAD Ukrajini u iznosu od 250 miliona dolara. Ako je verovati tom istom Stejt departmentu Ukrajina dnevno troši na rat protiv Rusije oko 100 miliona dolara, prosta aritmetika. Tog novca će biti dovoljno za dva-tri dana rata - naveo je Gagin.

Klimenko tajm: Uzbuna!

U Mirgorodu, koji se nalazi u Poltavskoj oblasti Ukrajine, odjeknule su eksplozije, piše ukrajinski portal „Klimenko tajm“.

Trenutno je uzbuna za vazdušnu opasnost na snazi u Nikolajevskoj, Poltavskoj, Sumskoj i Černigovskoj oblasti Ukrajine.

Detalji napada na Ruse! Ukrajina ne bi mogla da uništi "Novočerkask", imali su plan i britanske rakete (FOTO/VIDEO)

Prve fotografije iz Crnog mora:

 

 

 

 

Drama u Crnom moru!

Teretni brod pod panamskom zastavom, koji je krenuo ka dunavskoj luci radi utovara žitarica, udario je u minu u Crnom moru i tom prilikom su povređene dve osobe, saopštila je danas ukrajinska vojska.
To je najnoviji incident u Crnom moru, naveo je Rojters.
"Civilni brod pod zastavom Paname dignut je u vazduh kada je naleteo na minu u Crnom moru... Plovilo je izgubilo kurs i kontrolu, a izbio je i požar na gornjoj palubi", saopštila je ukrajinska južna vojna komanda na aplikaciji za poruke Telegram.
Jedna osoba je hospitalizovana, a drugoj je ukazana medicinska pomoć na licu mesta.
Vojska je dodala da je poslat tegljač i nije navela kada se incident dogodio.
Moskva je pojačala napade na ukrajinsku lučku infrastrukturu od sredine jula, kada je napustila crnomorski sporazum postignut uz posredovanje UN koji je omogućavao bezbedan prolaz ukrajinskih pošiljki žitarica preko Crnog mora, podsetila je agencija.
Kijev je od tada uspostavio alternativni put u okviru kojeg koristi svoje luke na Dunavu.

 

 

 

Krvavi poklon! Antonov otkrio brutalan scenario Amerike: Idu do poslednjeg Ukrajinca samo da bi shvatili jednu stvar!

 

Promena strategije!

Zapadni saveznici menjaju svoju strategiju u Ukrajini - ako su ranije planirali da istisnu Rusiju, sada samo razgovaraju o prelasku na odbrambeniju poziciju, piše Politiko.

45 odlikovano zbog Marjinke

U DNR je 45 vojnika na prvoj liniji fronta nagrađeno za oslobođenje grada Marjinke, saopštilo je Ministarstvo odbrane Ruske Federacije.

"Za hrabrost i herojstvo iskazano tokom oslobađanja sela Marjinka, vojnim licima jedinica južne grupe trupa dodeljena su državna priznanja", saopštio je resor.

Borci su odlikovani Ordenom za hrabrost, medaljama za hrabrost, za spasenje stradalih i za hrabrost, kao i Georgijevskim krstovima IV stepena.

Dva drona oborena iznad Krima

Ruski PVO sistemi oborili su dva ukrajinska drona iznad Krima, saopštilo je Ministarstvo odbrane.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Počinje „Transatlantski ekonomski forum Jugoistočne Evrope" u Vašingtonu!
Politika

Počinje „Transatlantski ekonomski forum Jugoistočne Evrope" u Vašingtonu!

Transatlantska liderska mreža i Evropski centar Atlantskog saveta iz Vašingtona, u saradnji sa Institutom za politiku i ekonomiju Jugoistočne Evrope iz Beograda, organizuju konferenciju „Transatlantski ekonomski forum Jugoistočne Evrope" koja će biti održana danas i sutra, 20. i 21. maja, u američkom Kongresu u Vašingtonu.

20.05.2024

10:52

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Krstonosni hod do Krfa: Hodočasnici iz Užica stopama predaka
Srbija

Krstonosni hod do Krfa: Hodočasnici iz Užica stopama predaka

Tri ratna druga, Igor Vukašinović (54), Novica Pejić (63) i Ostoja Medić (68), prošli su danas kroz Užice na svom krstonosnom hodu sa Pala na Krf. Sa njima je i četvrtičlan Petar Dragaš u pratnji sa kombijem, a na put dug 1.200 km pošli su 14. maja.

18.05.2024

15:12