• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

28.12.2023

14:13

Gotovo je! SAD šalju Ukrajini poslednji paket pomoći

Tanjgu/AP

Vesti

Gotovo je! SAD šalju Ukrajini poslednji paket pomoći

Podeli vest

SAD će Ukrajini dati do 250 miliona dolara u naoružanju i opremi u poslednjem ovogodišnjem paketu za pomoć Kijevu u ratu sa Rusijom, izjavio je američki državni sekretar Entoni Blinken.

Predsednik Džo Bajden zatražio je od Kongresa da Ukrajini obezbedi još 61 milijardu dolara pomoći, ali republikanci odbijaju da odobre pomoć bez dogovora sa demokratama o jačanju bezbednosti duž granice između SAD i Meksika.

Bela kuća je upozorila da će bez dodatnog finansiranja američka pomoć nestati do kraja godine za borbu Ukrajine da povrati teritoriju koju su ruske snage okupirale od njene invazije u februaru 2022. godine.

„Ove godine SAD su Ukrajini pružile 34 paketa vojne pomoći“

„Tokom ove godine, SAD su obezbedile 34 paketa vojne pomoći u vrednosti od preko 24 milijarde dolara... Uvek ćemo biti zahvalni za svu ovu podršku“, rekao je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na platformi društvenih medija Ks.

Blinken je rekao da najnoviji paket pomoći uključuje municiju za protivvazdušnu odbranu, dodatnu municiju za artiljerijske raketne sisteme visoke pokretljivosti, artiljerijsku municiju, protivtenkovsku municiju i više od 15 miliona komada municije. Zelenski je rekao da će to pokriti „najhitnije potrebe Ukrajine“.

Kongres je odobrio više od 110 milijardi dolara za Ukrajinu od ruske invazije, ali nije odobrio nikakva sredstva otkako su republikanci preuzeli kontrolu nad Predstavničkim domom od demokrata u januaru 2023.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija