• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Fakti

28.12.2023

18:44

Vašington pare zajmi od Kine kako bi platio kamate na državni dug SAD! To se neće dobro završiti!

Reuters

Vesti

Vašington pare zajmi od Kine kako bi platio kamate na državni dug SAD! To se neće dobro završiti!

Podeli vest

Amerikanci plaćanjem poreza omogućavaju administraciji Džoa Bajdena da troši više nego što bi smela i da daleko u inostranstvu vodi ratove koji nikome u SAD nisu potrebni. Građani SAD tako, u suštini uništavaju sebe, ocenila je Monika Krouli, bivši pomoćnik ministra finansija svoje zemlje.

Ukazala je da je Vašington zbog rasipništva i kratkovide politike već prinuđen da pozajmljuje novac od Kine za plaćanje kamata na državni dug.

 Naglasila je da se to na kraju neće dobro završiti za SAD. 

- To je krajnje opasni začarani krug! Činjenica da vlast naše zemlje već nekoliko decenija ne može da dovede u red svoju potrošnju predstavlja pretnju i nacionalnoj bezbednosti. Bajdenova vlada izdvojila 659 milijardi dolara samo za fiskalnu 2023. godinu za plaćanje kamata na državni dug, a veliki deo tog novca je pozajmljen od Kine. Ta suma će samo rasti ako vlada nastavi da troši novac dosadašnjim nezapamćenim tempom - objašnjava ona.

Navela je da se godišnji budžetski deficit SAD približava cifri od dva biliona dolara, a da je ukupan državni dug "prosto  nezamisliv jer će ubrzo dostići 34 biliona dolara".




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Bjegović: Crveni alarm od terorizma za nacionalnu bezbednost Srbije!
Politika

Bjegović: Crveni alarm od terorizma za nacionalnu bezbednost Srbije!

Savet za nacionalnu bezbednost Republike Srbije mora hitno da reaguje i donese nova ovlašćenja službama bezbednosti po pitanju njihovih nadležnosti, organizacije i reagovanja, saopštio je danas prof dr Miroslav Bjegović specijalista za terorizam i organizovani kriminal i savetnik predsednika Vlade za nacionalnu bezbednost.

29.06.2024

20:54

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija