• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

29.12.2023

14:28

Fotografije koje su obeležile 2023. godinu! 365 dana nemira i rata (FOTO)

EPA-EFE PAVLO PAKHOMENKO

Vesti

Fotografije koje su obeležile 2023. godinu! 365 dana nemira i rata (FOTO)

Podeli vest

Godina za nama bila je prepuna tenzija i sukoba, koji su u nekim delovima sveta eskalirali... Zato je 2023. godina - godina haosa i ratova.

Nemiri i sukobi obeležili su minulih 356 dana - od rata u Ukrajini, koji traje skoro dve godine, preko prevrata u Africi, do sukoba Izraela i palestinskog Hamasa. Situaciju su dodatno otežali zemljotresi i poplave koji su odneli hiljade života

Godinu za nama obeležili su tenzije i haos u čitavom svetu. Rat u Ukrajini nije okončan ni posle skoro dve godine, a započet je i novi sukob između Izraela i palestinske militantne organizacije Hamas, koji je rezultirao hiljadama civilnih žrtava. Na afričkom kontinentu države su počele da se opiru zapadnoj vladavini, te su tako izvedeni vojni prevrati u Nigeru i Gabonu.

 

Ni na Zapadu situacija nije dobra. U Americi traje, takoreći, rat između demokrata i republikanaca u sklopu kampanje za predsedničke izbore, koji bi trebalo da budu održani u novembru. Istovremeno, Evropska unija se i dalje bori sa visokom inflacijom, koja je, istina, minule godine bila malo niža nego prethodne. Uprkos tome, Zapad i dalje snažno pritiska Rusiju, čijeg je predsednika Vladimira Putina stavio na poternicu Međunarodnog krivičnog suda u Hagu.

Haosu tokom 2023. u svetu doprineli su i zemljotresi i poplave, koji su odneli desetine hiljada života.
S druge strane, konstruktivnu ulogu igrala je Kina, koja je uspela da pomiri Saudijsku Arabiju i Iran.

Osim slika rata i tuge, fotografije koje su obeležile godinu pokazuju i neke lepše emocije! Pogledajte celu galeriju.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija