• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Miami Herald

30.12.2023

10:15

Uginula najstarija kokoška na svetu! Malena Kikiriki bila je popularna širom planete (VIDEO)

Printscreen X

Vesti

Uginula najstarija kokoška na svetu! Malena Kikiriki bila je popularna širom planete (VIDEO)

Podeli vest

Zvanično najstarija kokoška na svetu uginula je na Božić u Čelziju u Mičigenu. Kikiriki, koju je Ginisova knjiga rekorda proglasila za najstariju živu kokošku na svetu, uginula je u naručju svoje vlasnice Marsi Parker Darvin.

- Za mene je Kikiriki bila bliski član porodice i vrlo sam tužna. Zbližili smo se pre 21 i po godinu kad sam morala da razbijem ljusku da je izvadim iz jajeta. Shvatam da je imala fenomenalno dug život za kokošku, ali mi je ipak slomljeno srce - napisala je Darvin na društvenim mrežama.

Kikiriki je proteklih godinu i po dana nosila titulu najstarije kokoške na svetu.

- Bila je neverovatna mala ptica - navodi Darvin.

Kikiriki je poreklom belgijska bantam kokoška.

 

 

 

- Nije uspela da se oslobodi ljušture kao pile, ali vlasnica Marsi Darvin čula je kako pijuče i uspela je da je spasi. Marsi ju je potom odgajila u kući nakon što ju je majka odbila - navela je Ginisova knjiga rekorda.

Кikiriki je postala toliko popularna poslednjih meseci da Darvin kaže da je morala da počne da odbija zahteve međunarodnih filmskih ekipa i obožavatelja koji su želeli da vide čuvenu kokošku.

Кonkretan uzrok smrti nije poznat, ali Darvin smatra da je Kikiriki klonula od tuge nakon što su nedavno uginuli njena ćerke i partner. Dodala je da je vremešna kokoška postajala sve slabija i da je odbijala da jede svoju omiljenu hranu (jaje mešano sa jogurtom) kako se Božić približavao.

- Provela sam noć držeći Kikiriki. Na Badnje veče, iscrpljena, odnela sam je u krevet sa sobom umotanu u meko ćebe i držala je blizu svojih grudi. Mogla sam da osetim njenu glavicu kako mi leži na ramenu kao što je to činila godinama, a oko 5 ujutro njen vrat se opustio i znala sam da je uginula mirno u snu. To je bio njen poslednji poklon za mene - navodi vlasnica.

Kikiriki, međutim, nije bila najstarija zabeležena kokoška.

Tu titulu prema podacima iz Ginisove knjige rekorda nosi kokoška po imenu Mafi koja je imala 23 godine i 152 dana kada je umrla 2012. godine.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Rusi u svemu superiorni u odnosu na Ukrajince! Za Ukrajinu stvari danas stoje loše, a sutra će biti još gore! (VIDEO)
Live TV

Rusi u svemu superiorni u odnosu na Ukrajince! Za Ukrajinu stvari danas stoje loše, a sutra će biti još gore! (VIDEO)

Bitka za Časov Jar se zaoštrava. Zelenski smenio načelnika odeljenja za sajber bezbednost. Zašto je poseta kineskog predsednika važna za celu Evropu. Kolumbija prekinula diplomatske odnose sa Izraelom. Gosti emisije "Rat uživo" bili su analitičar prof. dr Miloš Laban i sociolog prof. dr Ilija Kajtez. Uživo u program javio se i geopolitički analitičar Milutin Ilić.

02.05.2024

19:58

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija