• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

31.12.2023

14:15

Mislite da je ratovanju došao kraj? Varate se! Daleki istok će eksplodirati, Kim kratko poručio naciji: "Spremite se"

EPA

Vesti

Mislite da je ratovanju došao kraj? Varate se! Daleki istok će eksplodirati, Kim kratko poručio naciji: "Spremite se"

Podeli vest

Severna Koreja mora biti spremna da osvoji Južnu Koreju u nuklearnoj krizi

Lider Severne Koreje Kim Džong Un poručio je da vojska te zemlje mora kontinuirano da se priprema za osvajanje cele teritorije Južne Koreje u slučaju nuklearnog sukoba između strana i da bude spremna da mobiliše sva sredstva, uključujući i nuklearna, navodi Centralna telegrafska agencija. (KCNA) izveštava.

Severnokorejski lider je to saopštio na plenarnom sastanku Centralnog komiteta Radničke partije DNRK, koji je održan od 26. do 30. decembra, održavši završni govor „O pravcima borbe za 2024. godinu“.

Kim Džong Un je naglasio da vojska zemlje mora „budno“ da prati bezbednosnu situaciju na Korejskom poluostrvu koja se stalno menja , „suptilno“ je kontroliše i odgovara sa „preovlađujuće pozicije“, preduzimajući temeljitije vojne mere za zaštitu bezbednosti države. .

- U slučaju nuklearne krize, Korejska narodna armija... mora da daje kontinuirani podsticaj pripremama za veliki događaj za osvajanje cele teritorije Južne Koreje tako što će odmah reagovati i mobilisati sva fizička sredstva i snage, uključujući nuklearne oružane snage -  KCNA je citirala Kim Džong Una.

Lider DNRK je dodao da zemlja mora da nastavi da razvija svoje odbrambene sposobnosti i dalje povećava već postignute uspehe u ovoj oblasti.

- (Kim Džong Un – prim. aut.) je naglasio da je u oblasti nuklearnog naoružanja neophodno nastaviti da gradimo pouzdane temelje za povećanje proizvodnje nuklearnog oružja i pokrenuti snažnu borbu za ispunjavanje plana proizvodnje nuklearnog oružja za 2024. Takođe (u govoru Kim Džong-una – prim. aut.) su predstavljeni ključni ciljevi i borbene misije u oblasti razvoja i proizvodnje raketa - piše KCNA.

Ranije je saopšteno da je lider DNRK izjavio potrebu za jačanjem vojnog potencijala pomorskih podmornica i površinskih snaga, kao i za razvoj i proizvodnju raznih vrsta bespilotnog naoružanja i opreme za elektronsko ratovanje. Pored toga, u oblasti civilne odbrane postavljeni su zadaci da se kontinuirano ažuriraju metode obuke vojnika kako bi se „aktivno i proaktivno“ oduprli bilo kakvom neprijateljstvu.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija