• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: RT

05.01.2024

20:20

Kadirov ima ponudu za Bajdena! Ako SAD ukinu sankcije njegovim konjima i rođacima, oslobodiće zarobljene Ukrajince!

Reuters

Vesti

Kadirov ima ponudu za Bajdena! Ako SAD ukinu sankcije njegovim konjima i rođacima, oslobodiće zarobljene Ukrajince!

Podeli vest

Lider Čečenije Ramzan Kadirov pozvao je Amerikance da ukinu sankcije njegovim rođacima i konjima u zamenu za ratne zarobljenike Oružanih snaga Ukrajine, čiji je spisak predao bivšem američkom obaveštajcu Skotu Riteru, koji je dan ranije stigao u Grozni..

- Imamo zanimljivu ponudu za svog gosta. Tu su zarobljenici koje smo uhvatili u Donjecku i Lugansku. Dajem spisak našem gostu. Ako ukinu sankcije mojoj majci, ćerkama i nevinim ljudima, konjima, svima osim meni, i ako mi dodaju još malo sankcija, onda ćemo im te ljude predati - kazao je Kadirov na snimku objavljenom na njegovom Telegramu.

Prilikom predaje spiska Riteru, prikazan je video snimak zarobljenih Ukrajinaca. Na snimku se vidi kako jedan od njih kaže da će "20 zatvorenika biti oslobođeno, pod uslovom da se ukinu sankcije Kadirovljevim rođacima, njegovim avionima i konjima".

 

 

Riter je istakao da borci iz Čečenije imaju "odličnu reputaciju". 

- Oni su poznati po svojoj hrabrosti i odlučnosti i, na sreću, nisam ih susreo u borbi i nadam se da nikada neću osetiti sve kvalitete koje pokazuju u borbi. Velika mi je čast upoznati čečenske borce i veoma je zanimljivo gledati njihov trening - kazao je Riter.

Američka delegacija na čelu sa Skotom Riterom stigla je danas u Grozni.

Bivši obaveštajac je posetio Univerzitet ruskih specijalnih snaga, aerodinamički kompleks Gudski sa najvećim aerotunelom u Evropi, poligon RUS, kao i džamiju "Ponos muslimana" u gradu Šali.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija