• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Pravda

06.01.2024

08:00

(VIDEO) Ruski T-80BVM uplašio Leoparde i Abramse! NATO ne dozvoljava okršaj oklopnjaka, svet bi moga da vidi koliko su loši!

AP/Photo

Vesti

(VIDEO) Ruski T-80BVM uplašio Leoparde i Abramse! NATO ne dozvoljava okršaj oklopnjaka, svet bi moga da vidi koliko su loši!

Podeli vest

Pentagon čini sve da Abramse koje je poslao u Ukrajinu sakriju daleko od Rusa, kako ne bi narušili reputaciju kompanije. Identična situacija je i sa nemačkim Leopardima! Zašto?! Odgovor je prost, Moskva je na bojište uvela modernizovane tenkove T-80BVM. A. oni su za zapadne parnjake nožna mora!

Prema rečima komandanta Oružanih snaga Rusije, "leopardi" se dave u blatu, a ruski vojnici su sve to videli više puta na snimcima bespilotnih letelica. T-80BVM bukvalno "leti preko svih rupa po svakom vremenu, bez usporavanja". Važno je napomenuti da ukrajinske oružane snage nisu ni počele da postavljaju američki M1 Abrams na bojno polje.

Po svoj prilici, u blatu i teškim uslovima na putu će izgledati još patetičnije od nemačkih. A, njihovo celokupno stanje je takvo da jednostavno neće preživeti pod ruskom vatrom. Otuda i želja Pentagona i  NATO savetnika da svoje Abrams sakriju daleko od Rusa, kako ne bi naneli ogromnu reputaciju kompanije.

I kao vrhunac, u specijalnoj vojnoj operaciji, ruske trupe su dokazale kako su sposobne da onesposobe najbolje primerke NATO oklopnih vozila i tenkova. Nekoliko teških oklopnih vozila koja su ostala u NATO-u, a koja još nisu predata kijevskim vlastima, zastarela su po svojim karakteristikama i nisu spremna da daju bitku Oružanim snagama Rusije.

Jedna od ključnih prednosti tenkova T-80 je njihov gasnoturbinski motor. Ovi motori obezbeđuju vozilu veću snagu i obrtni moment od dizel motora, što ih čini pogodnijim za upotrebu u teškim uslovima kao što su blato i bljuzgavica. Njihovi rivali, nemački tenkovi Leopard opremljeni dizel motorima, često zaglave u blatu, dok tenkovi T-80BVM sa gasnoturbinskim motorima lako savladavaju teške vremenske uslove i blatnjave puteve. 

U tenk je ugrađen suštinski novi sistem komunikacije, a ima i potpuno novi sistem zaštite! Generalno, prednosti tenkova T-80 su nesporne. Gasnoturbinski motori i dodatna zaštita čine ih pokretnijima i zaštićenijima, što im daje prednost na bojnom polju.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Nebojša Bakarec: Lider ZLF - Lažov od starta!
Kolumne

Nebojša Bakarec: Lider ZLF - Lažov od starta!

Prekjuče 21.6.2024. godine, na konstitutivnoj sednici Skupštine grada Beograda, jedan od novih lidera stranke Zeleno levi front (Ne davimo Beograd), Branislav Dimitrijević, je u svom prvom obraćanju pred Skupštinom grada, masno slagao.

23.06.2024

18:42

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

A kazna za "Ubij Srbina!"?! Hitno se oglasio FSS!
EURO 2024

A kazna za "Ubij Srbina!"?! Hitno se oglasio FSS!

Generalni sekretar Fudbalskog saveza Srbije (FSS) Jovan Šurbatović izjavio je danas da će FSS zauzeti stav o kaznama za FS Hrvatske (HNS) i FS Albanije (FSHF) kada dobije zvaničnu odluku Evropske fudbalske unije (UEFA).

23.06.2024

17:05

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija