• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: RIA

07.01.2024

18:39

Putin će lansirati sedam interkontinentalnih raketa! NATO i Amerika moći će da vide sa čim se suočavaju, pa ako baš hoće...

Tanjug/AP

Vesti

Putin će lansirati sedam interkontinentalnih raketa! NATO i Amerika moći će da vide sa čim se suočavaju, pa ako baš hoće...

Podeli vest

Ruske strateške raketne snage (RVSN) planiraju da izvedu sedam lansiranja interkontinentalnih balističkih raketa u 2024. godini, saopštila je pres-služba Ministarstva odbrane.

Ministarstvo je dodalo da su u proteklih pet godina Raketne strateške snage izvele više od 20 lansiranja interkontinentalnih balističkih raketa tokom letačkih testova perspektivnih raketnih sistema i obuke u upravljanju avionima.

Krajem oktobra Raketne strateške snage izvele su vežbe pod rukovodstvom predsednika Vladimira Putina. Tokom obuke, vežban je masivni nuklearni udar kao odgovor na neprijateljski nuklearni napad.

U vežbe su bili uključeni strateški raketni sistem Strateških raketnih snaga "Jars", strateška raketna podmornica Severne flote "Tula", kao i dva strateška nosača raketa dugog dometa Tu-95MS.

Pored toga, tokom manevara proveren nivo obučenosti vojne komande i kontrole, veštine rukovođenja, kao i operativno osoblje u organizovanju kontrole potčinjenih trupa. 

Kremlj je naglasio da su svi planirani zadaci u potpunosti završeni.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Mikan

pre 8 meseci

Molim gospodina Putina da se jedna ispali na bondstil bazu.

sledeća vest

Vesti

TV

Velika ceremonija na Zejtinliku: Spomenik za dedu Đorđa, srpskog junaka! (FOTO/VIDEO)
Live TV

Velika ceremonija na Zejtinliku: Spomenik za dedu Đorđa, srpskog junaka! (FOTO/VIDEO)

Ekipa Informera nalazi se na Zejtinliku gde je otkrivena bista deda Đorđu, čuvaru srpskog groblja. Inicijativu je pokrenuo Informer i livnica "Jeremic".Otkrivanje biste je izazvalo veliko interesovanje u Solunu, gradski predstavnici tog grada su položili vence na njegov grob, a spomenik su svečano otkrili ministar odbrane Bratislav Gašić i ministar za rad, boračka i socijalna pitanja Nemanja Starović.

28.09.2024

11:09

Hronika

"Tu utehe nema": Mirjana je jedina preživela nesreću u Raškoj, njeni jauci kidaju dušu na komade
Hronika

"Tu utehe nema": Mirjana je jedina preživela nesreću u Raškoj, njeni jauci kidaju dušu na komade

Tragedija koja je zadesila porodicu Lazović i njihovu komšinicu Dijanu Kutlačić duboko je potresla zajednicu kod Raške. U prošlu subotu popodne, dok su se pripremali da krenu na sabor povodom praznika Mala Gospojina u manastir Studenica, doživeli su stravičnu saobraćajnu nesreću. Jedina preživela je Mirjana Lazović Bugarić, majka troje poginule dece i supruga Danijela.

28.09.2024

16:10

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija