• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

08.01.2024

14:40

(VIDEO) Grci nadmašili Bugare! Šok snimak plivanja za časni krst! Sve će vam biti jasno kada vidite kako se čovek bori za svetinju!

Printscreen

Vesti

(VIDEO) Grci nadmašili Bugare! Šok snimak plivanja za časni krst! Sve će vam biti jasno kada vidite kako se čovek bori za svetinju!

Podeli vest

Veliki praznik Bogojavljenje proslavljen je juče u Grčkoj. Lepo vreme išlo je na ruku održavanju tradicionalnog plivanja za časni krst, ali su neki od plivača, sudeći po snimcima koji su osvanuli na mrežama, izabrali pomalo neobičan ambijent.

Kako se vidi na snimku objavljenom na društvenim mrežama, plivač je za časni krst zaronio, ni manje ni više, nego u fontanu.

Sveštenik je prvo u vodu ubacio krst, a onda je muškarac lagano ušao u fontanu, otplivao je jedan krug i izašao sa krstom. Na kraju, pop ga je blagoslovio, dok su okupljeni snimali i sve nagradili aplauzom.

 

 

- Iz aviona se vidi da nije nameštaljka; Ovo mora da je Bugarska - neki su od komentara na snimak.

Kako se navodi na stranici Grčka info, sve se odigralo na ostvru Hios.I pored toga što na hiljade pravoslavnih vernika širom planete na današnji dan uzima učešće u ovoj svetkovini, mnogima je prva asocijacija na ovaj praznik sada već kultni video poznat pod nazivom "Bugari plivaju za časni krst". 

Reč je o jednom od najpopularnijih snimaka na internetu svih vremena koji je sa globalne mreže nestajao više puta i na nju se vraćao. 

Grci praznike slave po novom kalendaru, pa je tako Bogojavljenje dve nedelje pre našeg praznika. Oni takođe plivaju za časni krst u čast sećanja na krštenje Isusovo. Isto kao i kod nas, i ovde sveštenik posebno blagoslovi onoga ko krst izvadi iz mora, reke, jezera.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Piksi oduševljen Vlahovićem! Nikad nije bio spremniji, biće ovo njegovo EP! (FOTO)
Fudbal

Piksi oduševljen Vlahovićem! Nikad nije bio spremniji, biće ovo njegovo EP! (FOTO)

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković Piksi (59) nahvalio je Dušana Vlahovića (24) kao nikad ranije! Kormilar našeg nacionalnog tima u intervjuu za čuveni italijanski list "Gazeta delo Sport" govorio je o formi napadača Juventusa i tom prilikom istakao da očekuje da naredni šampionat Evrope obeleži upravo sjajni centarfor.

28.04.2024

11:00

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija