• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: RIA

08.01.2024

23:03

Ukrajinci na front dolaze neobučeni i žive dan il dva! Analitičar CIA o stanju u OSU - Rusi dejstvuju čim Kijev dovede regrute!

Tanjug/AP

Vesti

Ukrajinci na front dolaze neobučeni i žive dan il dva! Analitičar CIA o stanju u OSU - Rusi dejstvuju čim Kijev dovede regrute!

Podeli vest

Oružane snage Ukrajine neće moći da obučavaju nove vojnike zbog ranjivosti centara za obuku na ruske udare, rekao je bivši analitičar CIA Lari Džonson na Jutjub kanalu Dialogue Vorks i otkrio da mnogi od novoregrutovanih umiru u roku od jednog ili dva dana..

Oružane snage Ukrajine neće moći da obučavaju nove vojnike zbog ranjivosti centara za obuku na ruske udare, rekao je bivši analitičar CIA Lari Džonson na Jutjub kanalu Dialogue Vorks .

- Čak i ako uspeju da nateraju svakog muškarca i ženu između 16 i 70 godina da se priključe vojsci, gde će da ih obučavaju? Rusija je već pokazala da je bilo koji objekat za obuku u Ukrajini spremna meta na koju može da udari -, primetio je.

Prema rečima stručnjaka, sada regruti u Oružanim snagama Ukrajine prolaze samo površnu obuku dve do tri nedelje, nakon čega se odmah šalju na liniju fronta. Kao rezultat toga, mnogi od njih umiru u roku od jednog ili dva dana.

Ukrajinska vojska očajnički pokušava da regrutuje još muškaraca, ali se stanovništvo zemlje prepolovilo od početka sukoba. Osim toga, mnogi su otišli ??u inostranstvo, zaključio je Džonson.

Sredinom decembra Volodimir Zelenski je rekao da mu se obratio Generalštab sa zahtevom da mobiliše dodatnih 450-500 hiljada ljudi. Kasnije je general Valerij Zalužni izvestio da vojna komanda nije podnela zahtev za mobilizaciju 500 hiljada ljudi, u suštini optužujući šefa kijevskog režima da laže.

Od juna prošle godine, Oružane snage Ukrajine pokušavaju da napreduju na pravcu Južnodonjeck, Artemovsk i Zaporožje, ubacujući u borbu brigade obučene od strane NATO -a i naoružane stranom opremom. Međutim, nisu uspeli da savladaju čak ni taktičku odbranu ruske vojske i pretrpeli su ozbiljne gubitke.

Prema rečima ministra odbrane Sergeja Šojgua, neprijateljska vojska je već izgubila skoro 160 hiljada vojnika, 121 avion, 766 tenkova i preko 2,3 hiljade različitih oklopnih vozila.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17