• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

16.01.2024

17:55

Šok u Nemačkoj! Sve se diglo protiv Ukrajine, Putinu stigle fantastične vesti! Najgori košmar Kijeva postaje stvarnost!

Reuters

Vesti

Šok u Nemačkoj! Sve se diglo protiv Ukrajine, Putinu stigle fantastične vesti! Najgori košmar Kijeva postaje stvarnost!

Podeli vest

Da bi započela mirovne pregovore, Ukrajina mora da učini ustupke Rusiji, rekla je nemačka političarka Sara Vagenkneht na televizijskom kanalu Tagesšau.

- Prvo, ovo je odbacivanje izgleda za ulazak u NATO, a drugo, verovatni su teritorijalni ustupci - rekla je ona.

Vagenkneht je dodala da je za Kijev i Zapad pregovaračka pozicija danas lošija nego pre dve godine.

- A teza da su nam uvek govorili: „Moramo da isporučimo oružje da bi se pregovaračka pozicija Ukrajine poboljšala“ uopšte nije potvrđena. Desilo se suprotno - primetila je političarka 

Iz nacrta Evropskog izbornog programa Alijanse Sare Vagenkneht (BSW) koji je odobrio izvršni komitet stranke proizilazi da ona želi mirovne pregovore sa Rusijom, nudeći obustavu svakog izvoza oružja u Ukrajinu.

Shodno tome, BSW poziva na prekid vatre i početak mirovnih pregovora. Da bi se "motivisala Rusija da započne pregovore, u ovom slučaju bi trebalo ponuditi momentalnu obustavu izvoza oružja u Ukrajinu", navodi se u programu na 26 stranica. 

U programu se, takođe, izražava protivljenje početku pregovora o pridruživanju EU sa Ukrajinom. 
BSW se zalaže za ukidanje sankcija Rusiji i obnavljanje isporuka nafte i gasa iz Rusije i zaključivanje dugoročnih energetskih ugovora. 

Ko je Sara Vagenkneht?

Sari Vagenkneht se prognozira veliki uspeh sa programom koji bi se mogao opisati kao „konzervativni socijalizam“, piše Dojče vele (DW).

Malo je koji političar u Nemačkoj toliki trn u oku i svojim nekadašnjim partijskim „drugovima“ i protivnicima, koliko je to Sara Vagenkneht.

Foto: printscreen

 

Ta nekadašnja daleko najpopularnija političarka nemačke Levice, dugo vremena je bila van „stranačke discipline“. Za rukovodstvo partije, ona je bila previše radikalna i politički nekorektna. Za nju je pak to rukovodstvo previše zabavljeno klimatskom politikom i woke temama, pa zaboravlja na radnike i klasične birače Levice.

Ona je na kraju prošle godine napustila Levicu  i osnovala straku naziva Savez Sara Vagenkneht - razum i pravda" (BSW), a osnivanju je prethodila višemesečna priprema, tokom koje je, uz pomoć donacija, prikupljen i startni kapital u visini od 1,4 miliona evra.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Portugal je u osmini finala! Turci dali najbizarniji autogol (VIDEO)
EURO 2024

Portugal je u osmini finala! Turci dali najbizarniji autogol (VIDEO)

Portugal je u osmini finala Evropskog prvenstva! Fudbaleri Portugala plasirali su se u osminu finala kontinentalnog takmičenja, nakon što su u 2. kolu grupe F savladali Tursku 3:0 (2:0). Golove su dali Bernardo Silva u 22. minutu, zatim je u 29. minutu Samet Akajdin postigao bizaran autogol, a konačnih 3:0 postavio je Bruno Fernandeš u 56. minutu.

22.06.2024

19:54

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija