• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/SANA

20.01.2024

17:25

Hitno, napadnut Damask! Ima poginulih, tvrde da su ubili komandante (VIDEO)

Tanjug

Vesti

Hitno, napadnut Damask! Ima poginulih, tvrde da su ubili komandante (VIDEO)

Podeli vest

Izrael je napao stambenu zgradu u Damasku, javlja sirijska državna agencija SANA. Kako je ranije preneto, zgradu koja je bila meta napada, koristili su iranski savetnici koji podržavaju sirijsku vladu.

- Napadnuta je stambena zgrada u oblasti Al-Meca u Damasku, očigledno kao rezultat izraelske agresije - navodi agencija.

Sirijski mediji su javili da su eksplozije potresle Damask u subotu ujutro.

- Kao rezultat izraelskog napada na glavni grad Sirije Damask u subotu, pet pripadnika Korpusa garde Islamske revolucionarne garde je poginulo, među kojima je i visoko pozicionirana ličnost njene informativne jedinice, a drugi ljudi su povređeni - preneo je Rojters, pozivajući se na izvor iz regionalnog prosirijskog udruženja.

Prema rečima sagovornika agencije, višespratnicu su koristili iranski savetnici koji podržavaju sirijsku vladu. Kako prenosi Rojters, ona je potpuno uništena kao rezultat napada.

Foto: tanjug

Napad na Damask

 

Kako je za sirijski list Al Vatan rekao direktor bolnice Al Muvasat u Damasku, imam Al Amin, u bolnicu su primljeni jedan mrtav i troje povređenih, uključujući jednu ženu.

Kako prenose sirijski mediji, uništena kuća je bila visoka četiri sprata.

 

 

Osim toga, član Politbiroa palestinske grupe Islamski džihad Ihsan Ataja je u razgovoru za RIA rekao da su nepouzdani izveštaji koji su se pojavili na izraelskim društvenim mrežama o smrti vođe grupe Zijada al-Nahale, komandanta Akrama al Ajurija, tokom napada.

Izrael nije potvrdio da je izvršio napad na Damask.

 

 

 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija