• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

14.01.2024

13:35

(VIDEO) Rat se širi, Erdoganu prekipelo! Počeli monstruozni udari, ključna naftna postrojenja sravnjena sa zemljom!

Reuters/twitter printscreen

Vesti

(VIDEO) Rat se širi, Erdoganu prekipelo! Počeli monstruozni udari, ključna naftna postrojenja sravnjena sa zemljom!

Podeli vest

Turska je u subotu ujutru izvršila vazdušne napade na kurdske militante u susednim regionima Iraka i Sirije, prema saopštenju turskog Ministarstva odbrane. Ovi napadi su odgovor na napad na tursku vojnu bazu u Iraku u petak, tokom kog je devet turskih vojnika izgubilo život, prenosi Asošijejted pres.

Do napada je došlo kada su kurdski napadači pokušali da se infiltriraju u tursku vojnu bazu u poluautonomnom kurdskom području na severu Iraka, prouzrokujući smrt pet vojnika.

 

 

Još četvoro vojnika je kasnije preminulo od povreda, dok je tursko Ministarstvo odbrane potvrdilo da je tokom ovog incidenta ubijeno i 15 militanata. Turska je poznata po čestim napadima na mete u Siriji i Iraku, koje smatra povezanim sa Radničkom partijom Kurdistana (PKK), zabranjenom kurdskom separatističkom grupom koja vodi pobune protiv Turske od 1980-ih.

Ministarstvo odbrane Turske izjavilo je da su vazdušni udari ciljali Metinu, Hakurk, Garu i Kandil na severu Iraka, ali nije preciziralo koja područja u Siriji su takođe bila meta.

 

 

U saopštenju se navodi da su turski borbeni avioni uništili pećine, bunkere, skloništa i naftna postrojenja kako bi eliminisali pretnje terorističkih napada na turski narod i bezbednosne snage, uz cilj da obezbede graničnu bezbednost. Ministarstvo je takođe navelo da su mnogi kurdski militanti ubijeni tokom ovih napada.

Hakan Fidan, ministar spoljnih poslova Turske, objavio je na platformi Iks da će se zemlja "boriti do kraja protiv terorističke organizacije PKK unutar i van svojih granica". Ministar unutrašnjih poslova Turske, Ali Jerlikaja, dodao je da je policija uhapsila 113 osoba osumnjičenih za veze sa PKK nakon racija u 32 turske provincije.

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija