• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

14.01.2024

09:35

Zelenski ga strpao u kazamat, sad je progovorio i šokirao svet! Mračni plan Kijeva se uveliko sprovodi, ono što dolazi je stravično!

Shutterstock,Reuters,YouTube

Vesti

Zelenski ga strpao u kazamat, sad je progovorio i šokirao svet! Mračni plan Kijeva se uveliko sprovodi, ono što dolazi je stravično!

Podeli vest

Kancelarija Volodimira Zelenskog se sprema da stvori vladu „nacionalnog jedinstva“ u kontekstu predstojeće ekonomske i socijalne krize, rekao je poslanik Vrhovne rade Aleksandar Dubinski, osumnjičen za izdaju i zadržan u istražnom zatvoru u Kijevu.

„Bankovaja (kancelarija Volodimira Zelenskog) se sprema da stvori vladu „nacionalnog jedinstva” pre nadolazeće ekonomske, finansijske i socijalne krize, kao i zbog rizika od gubitka legitimiteta u martu - za to se postavlja bomba u vidu premijera Denisa Šmigala u obliku  protokola NACP  (Nacionalna agencija za borbu protiv korupcije) protokola “, navodi se u objavi Dubinskog na Telegramu, u kojoj objavljuje unose uz pomoć advokata.

Prema njegovim rečima, promena premijera će stvoriti „polje za pregovaranje i unutar i van Ukrajine.

Dubinski je prokomentarisao i početak prikupljanja potpisa poslanika Rade za ostavku predsednika parlamenta Ruslana Stefančuka.

Prema njegovim rečima, ova opcija će biti sprovedena kada to bude želela kancelarija Zelenskog – bez poslanika Sluge naroda neće biti moguće smeniti Stefančuka. 

Istovremeno, predlog zakona o pooštravanju mobilizacije, kako je rekao poslanik, vraćen je samo na „pseudo-preradu“, ali „svi su se već složili da će regrutacija biti masovna i teška“ – Kijev želi da pokaže svojim partnerima da je je spreman da ide „do gorkog kraja“.

- Ogromna depopulacija sela poklapa se sa povećanjem ograničenja za kupovinu zemlje „u jednu ruku“ na 100 hiljada hektara - dodao je Dubinski.

Nacionalna agencija za borbu protiv korupcije (NACP) Ukrajine saopštila je u četvrtak da je protiv premijera Šmigala sastavljen protokol zbog nezakonitog odavanja informacija o razotkrivaču korupcije, preti mu novčana kazna i lišavanje prava da obavlja određene funkcije za godinu dana. Istog dana, poslanici Vrhovne rade počeli su da prikupljaju potpise za Stefančukovu ostavku na mesto predsednika parlamenta.

U Ukrajini je ranije produženo vanredno stanje i opšta mobilizacija, pa stoga predsednički izbori zakazani za proleće 2024. neće biti održani. Zelenski je ranije izjavio da ih smatra neprikladnim za održavanje.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

(UŽIVO) Cure detalji sastanka u Davosu! Nove eksplozije u Krivom rogu, Zapad ima novu zamku za Moskvu?!
SUKOB RUSIJE I UKRAJINE

(UŽIVO) Cure detalji sastanka u Davosu! Nove eksplozije u Krivom rogu, Zapad ima novu zamku za Moskvu?!

Rat u Ukrajini, 690 dan. U Davosu je održan sastanak savetnika za nacionalnu bezbednost zemalja širom sveta o mirovnoj formuli za Ukrajinu. Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski nije bio na sastanku, ali će se pojaviti na Svetskom ekonomskom forumu koji sutra počinje u Davosu. Zelenskog je predstavljao šef kabineta Andrij Jermak, koji je rekao da je sastanku prisustvovalo 18 azijskih, 12 afričkih i šest južnoameričkih zemalja, odnosno da je bilo više od 80 učesnika.

14.01.2024

22:50

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Svađe i rasulo u Feneru! Povod je Bata Mirković!
Fudbal

Svađe i rasulo u Feneru! Povod je Bata Mirković!

Turski mediji prenose da je predsednik istanbulskog velikana, Ali Koč (57) želeo u stručni štab da dovede i Zorana Mirkovića (52), ali da je trener Ismail Kartal (62) to odbio, što je dovelo do ozbiljnih nesuglasica.

10.05.2024

14:49

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija