• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

14.01.2024

22:50

(UŽIVO) Cure detalji sastanka u Davosu! Nove eksplozije u Krivom rogu, Zapad ima novu zamku za Moskvu?!

Tanjug/AP

Vesti

(UŽIVO) Cure detalji sastanka u Davosu! Nove eksplozije u Krivom rogu, Zapad ima novu zamku za Moskvu?!

Podeli vest

Rat u Ukrajini, 690 dan. U Davosu je održan sastanak savetnika za nacionalnu bezbednost zemalja širom sveta o mirovnoj formuli za Ukrajinu. Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski nije bio na sastanku, ali će se pojaviti na Svetskom ekonomskom forumu koji sutra počinje u Davosu. Zelenskog je predstavljao šef kabineta Andrij Jermak, koji je rekao da je sastanku prisustvovalo 18 azijskih, 12 afričkih i šest južnoameričkih zemalja, odnosno da je bilo više od 80 učesnika.

Kijev u Davosu: Žalimo za Kinom

Kijev žali što Kina ne učestvuje u diskusiji o takozvanoj „formuli mira“ koju promoviše Ukrajina, izjavio je šef kabineta Vladimira Zelenskog Andrej Jermak.

Prema rečima Jermaka, Ukrajina želi da o ovoj „formuli” razgovara najširi mogući krug zemalja, Kijev je pozvao Peking da se uključi u diskusiju.

- Nažalost, na Malti i ovde (u Davosu na diskusiji o "formuli mira") nema predstavnika Kine. Pozivali smo i nastavićemo da pozivamo. Za nas je važno prisustvo Kine za pregovaračkim stolom. Nadamo se da će u budućnosti Kina učestvovati, jer je ovo važna uticajna zemlja - rekao je Jermak na konferenciji za novinare u Davosu.
 

Isplivao dokument Bundesvera dugo čuvan u tajnosti! Rusija pobeđuje Ukrajinu u junu kreće u rat sa Nemačkom

 

Svi tragovi vode do Zelenskog?! I Taker potvrdio, novinar koji se zamerio Kijevu preminuo u zatvoru pod sumnjivim okolnostima

 

Nova ratna žarišta prete! Velika šok analiza: u 2024. godini sukobi od Latinske Amerike do istočne Azije

Zaharova: Zapad neće uvući Moskvu u svoju zamku

Zapad neće uspeti da ''uvuče Moskvu u svoju zamku'' nudeći pregovore o Ukrajini pod uslovom napuštanja ruskih principa, izjavila je danas portparolka ruskog Ministarstva odbrane Marija Zaharova.

Komentarišući predlog švajcarskog ministra spoljnih poslova Ignasija Kasisa, koji je ranije danas nakon sastanka savetnika za nacionalnu bezbednost u Davosu naveo da bi Rusija trebalo da bude uključena u razgovore o sklapanju mira sa Ukrajinom, Zaharova je napomenula da Zapad mora da ''prestane da isporučuje oružje Ukrajini, da odustane od antiruskih sankcija i da ne daje rusofobične izjave kako bi pronašao izlaz iz ćorsokaka u koji je Vašington ušao i uvukao neke zemlje EU'', prenosi RIA Novosti. '

- Ako ova retorika ima za cilj da uvuče Rusiju pod zapadnim uslovima u neku vrstu psihodeličnog procesa kako bi uticala na fundamentalne pristupe Rusije, onda nećemo biti namamljeni u ovu zamku - rekla je ona.

Novi svet će se dići na kapiji Rusije! A Evropa će Putin ostaviti da "umre"?! Bivši francuski vojnik izneo mračnu prognozu

Zelenski o skupu u Davosu: Ukrajinske inicijative postepeno postaju globalne inicijative

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski izjavio je večeras da ruske vlasti pokušavaju da nasiljem i terorom nametnu svetski poredak bez pravila i bezbednosnih garancija, ali da ukrajinske diplomatske inicijative postepeno postaju globalne inicijative.

- Njihovo samopouzdanje, samopouzdanje ubica, sada svi zajedno smanjujemo. Svaki sastanak je zarad normalnog međunarodnog prava. Ukrajina stalno proširuje diplomatske aktivnosti na nove regione i države. Ukrajinske inicijative postepeno postaju globalne inicijative - istakao je Zelenski.

On je ocenio da Ukrajina ima dovoljno potencijala da prođe "ovaj težak ratni put".

- Imamo potencijal da ujedinimo svet. Imamo potencijal da pobedimo. Glavna stvar je verovati u svoju snagu. Verovati u Ukrajinu. Zahvalan sam svima koji su uz Ukrajinu i u Ukrajini. Zahvalan sam svima koji se bore i rade i pomažu da Ukrajina živi - poručio je predsednik.

On je podsetio da je danas na Svetskom ekonomskom forumu u Davosu održan sastanak savetnika za nacionalnu bezbednost lidera država u vezi sa Formulom mira.

- Ovo je već četvrti ovakav susret i izuzetno je važno da svaki od njih okupi što više učesnika. Sada je predstavljeno više od 80 zemalja i međunarodnih organizacija. Tu su bili ne samo naši uobičajeni partneri u Evropi i Severnoj Americi, već i u zemljama Latinske Amerike, Afrike, Azije, Okeanije - rekao je Zelenski.

On je poručio da je zahvalan svakom lideru i svakoj zemlji koja učestvuje u zajedničkom radu na bezbednosnim garancijama i svojim učešćem potvrđuje da se svetski poredak zasnovan na pravilima mora obnoviti "bez izuzetka".

Foto: Tanjug/AP

Skup u Davosu

Nove ekplozije!

Eksplozija je odjeknula u Krivom rogu, Dnjepropetrovska oblast, javljaju ukrajinski mediji.

Ukrajinci ispaljuju granate!

Ukrajinske snage ispalile su osam granata kalibra 155 milimetara, uključujući dve kasetne granate kalibra 155 milimetara i četiri granate kalibra 152 milimetara na Gorlovku i Donjeck, saopštili su u DNR.
 

Rusi krenuli u proboj fronta! Na ključni grad juriša 80.000 vojnika, ukrajinska vojska pod neizdrživim pritiskom

Detalji sastanka u Davosu

Jedan broj zemalja globalnog Juga su na sastanku o ukrajinskoj „formuli mira“ u Davosu istakle potrebu da se uzme u obzir zabrinutost Rusije, rekao je novinarima predstavnik EU posle sastanka.

- Dok su partneri iz Globalnog Juga generalno izražavali saosećanje sa teškom situacijom Ukrajinaca i njihovim patnjama, neke (zemlje juga) su naglasile potrebu da se uzmu u obzir zabrinutost Rusije - rekao je on.
 

Grupa "Zapad" i "penicilin" u akciji! Ruski kompleks za artiljerijsko izviđanje okrije neprijatelja i na 50 km

"Kritična situacija"

U ukrajinskoj vojsci je kritična situacija sa ljudstvom, izjavio je komandant pete posebne jurišne brigade Oružanih snaga Ukrajine Aleksej Tarasenko, prenosi ukrajinska televizija Espreso.

- Trupe se veoma raduju novim pojačanjima, jer je u mnogim oblastima u mnogim jedinicama situacija prilično kritična sa ljudstvom, a kvalitet novih regruta je dosta loš. Uglavnom su to stariji ljudi, sa mnogo problema karakterističnim za taj uzvrsta. Zaista nam nedostaju mladi momci - rekao je oficir.

On je pojasnio da je prosečna starost boraca iznad 40 godina.

Pojavio se snimak ruskog utvrđenja! Ovo do sada nije moglo da se vidi, vojne formacije se kriju u zadnjem delu (VIDEO)

Ukrajinci koriste "neefikasnu" municiju

Kasetna municija koju ukrajinska vojska koristi na bojnom polju postaje sve manje efikasna, piše Njujork tajms.

Kako joj je izjavio neimenovani komandant voda Oružanih snaga Ukrajine, kasetna municija koju su ranije isporučile SAD korišćena je za gađanje velikih grupa ruskih snaga, ali sada u ofanzivama učestvuju „manje jedinice“.

Primetno je i da gađanje ruskih položaje komplikuju duboki rovovi kojima su dobro zaštićeni ruski vojnici.

 

Strava i užas! Rat dolazi na Balkan?! Iz Rusije stigla uznemirujuća poruka! "Ukrajina je završena, a dalje..."


Najnoviji izveštaj Ministarstva odbrane Rusije

Ruske snage su na kupjanskom pravcu odbile četiri napada ukrajinskih jurišnih grupa kod naselja Sinjkovka Harkovske oblasti. ukrajinska vojska izgubila je do 130 vojnika, četiri tenka, osam automobila, artiljerijski sistem M777 i tri haubice „gvozdika“. Osim toga kod grada Volčansk u Harkovskoj oblasti uništeno je skladište municije ukrajinske brigade teritorijalne odbrane;

Na krasnolimanskom pravcu ruske snage odbile su napad jurišnih ukrajinskih grupa u LNR. Ubijeno je i ranjeno više od 80 ukrajinskih vojnika, a uništena su dva oklopna vozila, dva automobila i haubica „msta B“.

Na donjeckom pravcu ruske snage odbile su napad ukrajinskih jurišnih grupa i brigada u DNR. Poginulo je i ranjeno više od 300 ukrajinskih vojnika, a uništeno devet tenkova, četiri borbena vozila pešadije, među kojima jedan „bredli“, četiri borbena oklopna vozila, raketni sistem „strela 10“ i 27 automobila;

Tokom protivbaterijske borbe u protekla 24 časa uništena su dva američka artiljerijska sistema M777, samohodno oruđe poljske proizvodnje „krab“, britanski AS-90, nemački „pancerhaubice 2000“, češki samohodni top „dana“, američko oruđe M119 i tri haubice D-30;

Na južnodonjeckom pravcu poginulo je i ranjeno više od 170 ukrajinskih vojnika, a uništena su dva tenka, raketni sistem „strela 10“ i šest automobila;

Osim toga, tokom protivbaterijske borbe uništeni su: artiljerijski sistem M777 američke proizvodnje, haubica FH-70 proizvedena u Velikoj Britaniji, samohodni top „dana“ češke proizvodnje i samohodno artiljerijsko oruđe „gvozdika“;

Na zaporoškom pravcu ukrajinska vojska izgubila je do 60 vojnika, a uništena su dva ukrajinska oklopna vozila, tri automobila i haubica D-30;

Ruske snage su na hersonskom pravcu ubile i ranile do 60 ukrajinskih vojnika, a uništile četiri automobila, tri američka artiljerijska sistema M777, samohodno artiljerijsko oruđe „zuzana 2“ slovačke proizvodnje i samohodna haubica „gvozdika“;

Ruske raketne snage i artiljerija uništile su skladište avionske municije na aerodromu Dolgincevo u Dnjepropetrovskoj oblasti, 98 ukrajinskih artiljerijskih jedinica na vatrenim položajima, ljudstvo i tehnika u 112 okruga;

PVO sistemi oborili su 23 ukrajinske bespilotne letelice i 17 raketa ispaljenih iz sistema „hajmars“ i „uragan“;

Od početka specijalne vojne operacije uništeno je ukupno: 567 aviona, 265 helikoptera, 10.664 bespilotne letelice, 450 protivvazdušnih raketnih sistema, 14.618 tenkova i drugih oklopnih borbenih vozila, 1.202 lansera za raketne sisteme, 7.729 artiljerijskog oruđa i minobacača, kao i 17.455 jedinica specijalnih vojnih vozila.
 

 

(VIDEO) "Ovo nije slučajno..." Putin se oglasio o situaciji na Dalekom istoku i saopštio kako će Rusija postupiti!

 

Ukrajinske snage 95 puta gađale naselja na levoj obali Dnjepra


Ukrajinske snage su u poslednja 24 časa 95 puta gađale devet naselja na levoj obali Dnjepra Hersonske oblasti, saopštio je novinarima izvor upoznat sa situacijom.

Gađana su naselja Kazačji Lager, Aljoški, Pesčanovka, Korsunka, Dnjeprjani, Podstepno, Solonci, Gornostajevka i Sagi.

 

Kako je ovo moguće?! Vesti iz Rusije šokirale Nemačku, traži se hitna ostavka Šolca! "Moramo da zahtevamo..."

 

Pancir S1 uništio ukrajinski dron


Protivvazdušni sistem „pancir S1“ Oružanih snaga Rusije uništio je ukrajinski dron na kupjanskom pravcu, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane.
 

(VIDEO) Ovo je kraj! Rusi preoravaju Ukrajinu, Putin više nema milosti! Jeziva razmera uništenja zaprepastila Ukrajince!

 

Uzbuna za vazdušnu opasnost širom Ukrajine


Uzbuna za vazdušnu opasnost objavljena je u Kijevu i 11 oblasti Ukrajine, sledi iz onlajn mape ukrajinskog Ministarstva za digitalne transformacije.

 

Šok u Americi, nacija na nogama! "Zelenski je kriv za ubistvo!" Trampov sin otkrio kakav horor se događa usred Kijeva!

 

Ruski dronovi uništili tenkove ukrajinskih snaga na Dnjepru


Posada izviđačke bespilotne letelice Vazdušno-desantnih snaga Rusije otkrila je dva ukrajinska tenka na desnoj obali Dnjepra i uništila ih „lancetima“, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane.

U saopštenju se precizira da je ukrajinske tenkove otkrio dron „zala“. Traženje ciljeva i njihovo prepoznavanje ovaj model vrši pomoću jake optičke kamere i termovizira. Vazdušno-desantne snage grupe snaga „Dnjepar“ svakodnevno izvode letove na taktičku dubinu radi izviđanja i traženja ciljeva.
 

 

 

 

Zelenski ga strpao u kazamat, sad je progovorio i šokirao svet! Mračni plan Kijeva se uveliko sprovodi, ono što dolazi je stravično!

 

Minobacači grupe "Zapad" uništili ukrajinska uporišta kod Kupjanska


Minobacači kombinovane armije grupe snaga „Zapad“ uništili su uporište Oružanih snaga Ukrajine na kupjanskom pravcu, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane.

 

Kolaps! Rusija slomila neprijatelja na neočekivanom frontu! Katastrofalan poraz Zapada šokirao svetsku javnost!​
 

Grupa "Istok" dobila eksperimentalne FPV dronove


Pripadnici ruske grupe snaga „Istok“ u zoni specijalne vojne operacije dobili su partiju eksperimentalnih udarnih i izviđačkih FPV dronova, kojima se upravlja pomoću specijalnih naočara, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane.

Ove specijalne naočare omogućavaju operatoru drona visoku preciznost u usmeravanju drona ka cilju.

 

Otvorila se vrata pakla u Ukrajini! Vojska Kijeva zanemela od šoka, Rusija je uradila nešto nezamislivo!​
 

Ruski tenkovi počeli da koriste nove sisteme za suzbijanje FPV dronova


Ruski tenkovi u zoni specijalne operacije u Ukrajini počeli su da koriste sisteme za suzbijanje dronova FPV „sanija“, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Ministarstvo je navelo da su tokom borbe tenkovske posade 9. motorizovane brigade 1. armijskog korpusa uništile uporište Oružanih snaga Ukrajine u blizini sela Pervomajsko. U borbi je poginulo i ranjeno više od deset ukrajinskih vojnika.

„Sanija“je automatski kupolasti sistem za otkrivanje i suzbijanje FPV dronova. Prema rečima proizvođača, detektor sistema skenira prostor na prisustvo pojedinačnih FPV dronova ili celog roja na udaljenosti do jednog i po kilometra, a dronovi mogu da se suzbijaju na udaljenosti do jednog kilometra. Sistem obezbeđuje suzbijanje bespilotnih letelica čak i kada se tenk kreće.
 

 

Svet je ovo čekao! Rusija odgovorila na pitanje svih pitanja! Iz Putinovog kabineta Zapadu saopšteno šta ga čeka!

 

Situacija na liniji fronta i borbena dejstva: Napadi i kontranapadi kod Limana, Rusi napreduju kod Avdejevke i u Zaporožju (VIDEO)

Na Kupjanskom pravcu nastavljaju se pozicione borbe u rejonu Sinkovke, dok se u isto vreme izvode napadi na položaje ukrajinskih formacija u naseljima u blizini fronta.

Uprkos izveštajima nekih medija o navodnom napredovanju ruskih oružanih snaga u sektoru, u stvarnosti konfiguracija fronta ostaje nepromenjena dugo vremena.

U pravcu Limana, nastavljaju se međusobni napadi u oblasti šumarije Serebrjanski i izbočine Torskoje. U isto vreme, strane vode artiljerijske duele i protivbaterijske borbe duž cele linije dodira.

U pravcu Severskog, konfiguracija fronta je postala nešto jasnija: nakon što su stigle do predgrađa Spornoga, ruske trupe nisu uspele da zauzmu uporište u sektoru i bile su prinuđene da se povuku na pripremljene linije. Ukrajinske formacije pokušavaju kontranapade, ali bez uspeha.

 

 

Na pravcu Bahmuta ruske trupe nastavljaju borbu na levom krilu, ali poslednjih dana nisu zabeleženi vidljivi uspesi. U međuvremenu, na jugu, jedinice Oružanih snaga Rusije uspele su da napreduju severozapadno od Klešćejevke, izbacivši ukrajinske formacije sa nekih od visova. U ovom trenutku, jurišne trupe pokušavaju da steknu uporište u tom području.

Na Avdejevskom pravcu, ruske jedinice nastavljaju borbu u zoni objekata za tretman vode. Istovremeno, ukrajinski kanali su objavili napredovanje vojnog osoblja Oružanih snaga Rusije na području do 250-300 metara, međutim, zbog nedostatka osoblja, nije moguće utvrditi tačnu konfiguraciju fronta. Pored toga, u oblasti Petrovskog (Stepovoj) i dalje se primećuju pozicioni sukobi.

U pravcu Donjecka, ruske trupe nastavljaju da pokušavaju da poboljšaju taktičku poziciju prema Georgijevki, napredujući iz rejona crkve Svetog Đorđa. Ukrajinske formacije nanose udare na jurišne grupe Oružanih snaga Rusije, pokušavajući da spreče gubitak teritorija u toj oblasti.

Istovremeno, Oružane snage Ukrajine nastavljaju da pucaju na naseljena mesta Donjecke aglomeracije topovskom i raketnom artiljerijom. Usled toga, jedna žena je povređena u Kirovskom okrugu Donjecka. Dok je ekipa hitne medicinske pomoći pregledavala žrtvu, OSU je bacio eksploziv iz drona. Vozač Hitne pomoći zadobilo lakše povrede. U regionu su zabeležene i štete na stambenim zgradama i civilnoj infrastrukturi. Istovremeno, izvršen je još jedan pokušaj udara na Mariupolj pomoću konvertovanog S-200. Lansiranje je izvedeno iz regiona Zaporožje, a raketa je pala na periferiju grada bez nanošenja štete, što nije iznenađujuće, s obzirom na njenu nisku tačnost.

 

 

U sektoru Vremjevske izbočine nastavljene su pozicione borbe duž cele linije sektora. Saopšteno je o uspešnom napadu ruskih oružanih snaga severno od Kermenčika i Staromlinovke, tokom kojeg su uspele da zauzmu niz utvrđenih položaja OSU . Istovremeno, ukrajinske oružane snage su pokušale ofanzivu u oblasti Staromjorski, ali su se nakon gubitaka povukle.

U pravcu Zaporožja, borbe su nastavljene kod Rabotina, gde ruske jurišne grupe postepeno izbacuju OSU sa svojih položaja. Prema nekim izveštajima, Oružane snage Rusije su napredovale ka jugoistoku naselja, kao i u oblasti severozapadno od susednog Verbovoga. Istovremeno, ruska vojska je nastavila da nanosi udare na koncentracije OSU ljudstva i tehnike u oblastima Rabotina i Žerebjanoka. Međutim, situacija na ovom delu fronta ostaje napeta: OSU aktivno koristi bespilotne letelice i artiljeriju, udarajući po ruskim položajima.

 

 

Pored toga, dve bespilotne letelice Oružanih snaga Ukrajine sa borbenim teretom pokušale su da napadnu lučku dizalicu i vez broj 4 u Berdjansku. Obe bespilotne letelice su oborene, ali je krhotina pala u blizini usidrenog tegljača, pri čemu je jedna osoba povređena. Nije zabeležena šteta na infrastrukturi. Ovaj napad više liči na testiranje vazdušne odbrane nego na stvarni napad. Iskorišćeno je premalo dronova. Ali trendovi sugerišu da je masovniji napad moguć u narednim danima.

Na Hersonskom pravcu se nastavljaju pozicione borbe u oblasti Krinoka. Pogoršanje vremenskih uslova otežava prebacivanje dodatnih rezervi Oružanih snaga Ukrajine na levu obalu Dnjepra, što ruskim snagama daje izvesnu prednost.

Zauzvrat, ukrajinske formacije su nastavile da granatiraju naselja na levoj obali Hersonske oblasti. Tako su ukrajinskom granatiranju bila izložena sledeća sela: Krinki, Golaja Pristan, Peščanovka, Aleški, Stara Zburevka, Podstepnoe, kao i Dnjeprjani u Novokahovskom okrugu, koji su pretrpeli najveću štetu. Pored toga, saopšteno je da su snage PVO presrele ukrajinsku raketu u oblasti Čaplinke. Zabeležen je i pokušaj udara HIMARS MLRS na položaje 20. raketnog puka. Sa raketnog sistema PVO Pancir-S1 oborene su dve rakete MLRS.

 

 

Istovremeno, u ruskim izveštajima iz pravca Hersona često se moglo pročitati o mostobranu Oružanih snaga Ukrajine u selu Krinki, koji je postao „obor” za ukrajinske formacije i sada je bukvalno pokošen artiljerijskom vatrom i udarima iz vazduha. Ali, kako kažu, bolje je videti jednom: snimak sa strane OSU jasno pokazuje pejzaž u napaćenom naseljenom mestu. Drveće je pokošeno, od kuća su ostali najviše delovi zidova, a tlo je ispucano kraterima od avio bombi i granata. Inače, vremenske prilike su nedavno dodale probleme Oružanim snagama Ukrajine - delimično su zaleđeni kanali na prilazima Krinkiju. Čamci ne mogu da prođu, a to je teško i peške – led ne može svuda da izdrži borca sa opremom i municijom. Sve će to jasno uticati na gubitke i zalihe OSU u ovoj maloj oblasti na levoj obali Dnjepra.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Svet je ovo čekao! Rusija odgovorila na pitanje svih pitanja! Iz Putinovog kabineta Zapadu saopšteno šta ga čeka!
KONAČNO

Svet je ovo čekao! Rusija odgovorila na pitanje svih pitanja! Iz Putinovog kabineta Zapadu saopšteno šta ga čeka!

Rusija se više nikada neće okrenuti Zapadu, čak i ako Vašington i Brisel sutra ukinu sve sankcije, Zapad je već prošla faza, budućnost čovečanstva leži na Istoku, gde oni ne samo da žele da budu prijatelji sa Moskvom, već i razvijati trgovinsko-ekonomske odnose, rekao je komesar pri predsedniku Ruske Federacije za zaštitu prava preduzetnika Boris Titov.

14.01.2024

06:04

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

"U Srbiji 2,26 miliona stambenih zgrada": Evo gde se nalaze najstarije
Društvo

"U Srbiji 2,26 miliona stambenih zgrada": Evo gde se nalaze najstarije

U Srbiji, prema rezultatima poslednjeg popisa obavljenog 2022. godine, postoji 2.261.051 stambena zgrada, navodi se u danas objavljenoj publikaciji "Stambene zgrade", u kojoj Republički zavod za statistiku (RZS) prvi put objavljuje podatke o teritorijalnom rasporedu i osnovnim karakteristikama stambenih zgrada.

09.05.2024

14:25

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija